Genellikle meseleler islamdan çok siyasal islamdan dolayı çıkıyor. Kimse tabi ki ne islamiyete ne bir başkasının inançlığına laf etsin, bunlar yanlış ama bu konuda bile ateyizler şöyle böyle diyen arkadaşlar var, veya muhalifler dadandı demiş biri. Genellikle konular bunlar yüzünden tartışmaya dönüyor zaten. Bir düşünceyi eleştirirken başka bir düşünceyi övmek zorunda değilsiniz. Yanlış olduğunu ifade etmeniz yeterli veya rahatsızlığınızı dile getirmeniz. Zaten herhangi bir sataşma, hakaret vb olduğunda moderasyon ekibi müdahale ediyor.
Şimdi islamiyete hakaret eden var ise bunun yanlış olduğunu söylemek doğru ama bunu söylerken muhalifler dadandı, şöyle bilmişler böyle kendini beğenmişler dediğiniz zaman burada fitili ateşleyen siz oluyorsunuz fark etmeden. Aslında bunun da sebebinin son yıllardaki kutuplaştırmacı hayat tarzı olduğunu hepimiz biliyoruz. Benim islamiyetle derdim olmadığı gibi ateistlerle de derdim yok. Birini diğerinden üstün veya zayıf görmem insan olmak çok farklı bir şey çünkü. Umarım sizler de öyle düşünüyorsunuzdur.