Peki bu bilgi kendi yorumunuz mu yoksa yapıldığını biliyor musunuz? Çünkü genelde şöyle bir sorun oluyor. Bahsettiğiniz tarihten sonra 120 gün süresi, hat ve pasaport aynı olma zorunluluğu ve harç miktarı artırıldı. Fakat bu mantıkla geriye doğru işlem yapıldığını hiç duymadım ve mantıksız buldum. Eski kanunda yeni kanunda da ülkeye giriş yapılan tarihten itibaren .... gün diye bir ibare vardı. Eskiden de farklı yıllarda 2 telefon kaydetmiştim. Yeni kanun ile sadece sınırlamalar değişti, ücretler arttı. Birisi eski pasaport damgasıyla bir telefonunu kaydedebilmesi biraz mantıksız geliyor. Ya sistemde bir açık vardır ya da bizim bilmediğimiz başka bir konu. Veya siz yönetmeliği okudunuz ve böyle bir sonuca vardınız ama uygulamasını görmediniz.
Hocam ne yorumu Allah aşkına kaç tane açtırdık ya. Herhangi bir açık yok. Mantıken baksan Dahi anlarsın geçmişe değil geleceğe dönük kanun isler. Bu çıkarım değil defalarca denenmiş acilmiş telefonlardir sen bul bende ispat edeyim sana. Ayrıca harç ücretleri zaten güncel olanı yatırılıyor