Eğer müslümansan nisa suresi 34. ayeti kabul etmen o söylenenlerin cübbelilerin aklından söylemediğini bilmen gerekiyor. Ha bu ayet bana göre çağdışıdır yanlıştır diyorsan zaten ayeti inkar ettiğin için kafir oluyorsun bu konuda birşey diyememe
Öncelikle benim inancımı veya kafir oldum mu olmadım mı sorgulamak sana kalmadı. Arama motoruna kadın dövmenin meşrulaştırıldığı ayetler hangileridir yazıp burada ahkam kesmek ile olmuyor, öncelikle düzgün bir mealden bakmasını öğrenmelisin. Parantez kullanan çoğu çeviriye güvenme mesela, diyanet çevirisi biraz sıkıntılıdır. Utanmadan Nisa 34 ayetinde parantez açıp dine ekleme yapıyor bazı zır cahiller, paranteze ( HAFİFÇE ) notu düşüyorlar vurun kelimesinin önüne sanki Tanrı ile görüşmüş, vurmanın şiddetini sormuş gibi, işte şirk budur. Orada kullanılan DARABE kelimesi en azından 17 farklı anlama geliyor, Nisa 34 içinde VURMAK anlamına gelmiyor o kelimenin çevirisi, SAL - SÜR anlamına geliyor, kısacası kavga gürültü kopunca yatışana kadar annesinin babasının evine sürün, salın, gönderin anlamındadır. Oldu o zaman canı sıkılan 17 farklı anlamdan birini seçip kullansın, cümle bütünlüğüne ve anlamına dikkat etmesinler. Gerçek anlamı ile okumak mı istiyorsun? O zaman babasının evine kısa süreli sürmek, bir süre ayrı yaşamak. Canın karını dövmeyi mi istedi? O zaman vurdulu kırdılı anlamı al, yaptığın yanlışı din öyle istedi diye Allah'ın kitabına suç atsın bunu kim yapıyorsa ve çıksın işin içinden oh ne kolaymış. Sonra asıl din düşmanlarına malzemeyi kim veriyor, acaba kim veriyor gerçekten ya, işte bu yozlaşmadan ve kendine göre yontma anlayışından nefret ediyorum. Ben senin kullandığın gibi kafirsin yakıştırması yapmayacağım ama dinin kadınları dövmeyi öğütlediğini sanman bana bize ona buna değil, direk dinine hakarettir. Fazla derine inmek istemiyorum, kaç yaşında insansındır din eğitimi verecek halim yok fakat çevirilere gerçekten dikkat. Aynı ayeti biri çevirmiş eğilmiş hurma dalı diye, diğeri çevirmiş gökyüzünde yan yatmış Ay anlamına getirmiş bambaşka şeylerden bahsediyorlar. Ayetler 3-5 farklı anlama gelmez, anlatmak istediği şey tektir. Beceriksiz çeviriler belki bunu da söylemek istemiştir, belki bu kelimede olabilir, o değilse eş anlamlısı bu kelimedir dur parantez açayım derler. Malum vurun diye yorumladığın kelime önceki ayetlerde defalarca salmak veya sürmek anlamında kullanılmış, örtüleri salın anlamında kullanılan var, o ayeti örtüleri dövün olarak mı çevirmek gerekiyor? Neyse, sen anladın.
2950 erkek cinayete kurban gitmiştir demişsin birde, sanki biz komple erkek cinsi ortadan kaldırılsın istiyormuşuz gibi. Konuda arkadaş erkeklerin ve çoğunlukla sevgili, eş, eski eş, abi, baba, kayınpeder vs. gibi yakınları tarafından öldürülen kadınlardan bahsediyor. Senin bulduğun bu
2.950 sayısından kaç erkek kadın şiddeti görmüş ve kadınlar tarafından kalleşçe katledilmiş acaba? Bu sene kaç erkeğin karısı tarafından öldürüldüğü bilgisine ulaşabildiniz mi? Erkek öldürülüyor yine erkek tarafından, dünya üzerinde işlenen cinayetlerin yanılmıyorsam %10'undan daha azı kadınlar tarafından işleniyor, kadın seri katil oranı yine yanılmıyorsam %6 kadardı ama bu sayılara yakındır en azından. Dikkat edersen tamamını sordum yani kadın tarafından öldürülmüş erkek sayısını sordum, hani tacizcisini tecavüzcüsünü ve başkalarına satılmak istenirken kocasını namusu için öldüren kadınları çıkar öyle söyle demedim. Bende erkeğim arkadaşım, illa kendi cinsiyetini yüceltmek için diğerini yerin dibine sokmaya gerek yok, kimse erkeğe insan değil diyemez ama kadınlar insandır, erkekler ise insanoğlu.
Hocam sabırsızlıkla 2023 teki seçimi bekliyom
Değil 2023'e, 2022'e bile kalmayacak. Hadi diyelim 2021 son çeyreğinde karar alınsa bile 2022 başında en iyi ihtimalle. Yinede Mart 2021 bitmeden büyük bir buhran beklemiyorum, halk bank davası sonuçlanana kadar.