ykbweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben katolik muhalif denilen tiplerdenim Belki benim şuan desteklediğim parti ülkeyi yönetiyor olsa ona bile muhalif olurum Yukarılarda bir yerlerde "emekli albaylar gibiyim, bir haltı beğenmiyorum" demiştim

Yaşım 36. Ben 23 yaşında iken de çok matah bir yer değildi bu ülke. Şimdi daha da berbat bir ortamı var maalesef. Ama inanın en azından biz muhalif tayfa böyle olmasın diye elimizden geleni yaptık. Hala etmediğim hakaretin davası ile yargılanıyorum Anladınız siz

Fakat genç kardeşlerimin anlamadığı bir nokta var ki çok görmüyorum, o yaşlarda ben de anlamazdım. Yukarıda @digiklan; güzelce özetlemiş aslında. Kendinizi değiştirmezseniz, hiçbir şeyi değiştiremezsiniz.

Haklısınız. Asgari ücret bizim ülkemizde ortalama ücret oldu. Haklısınız. Dünyanın en pahalı araçlarına binip, en pahalı yakıtını tüketiyoruz. Haklısınız. Emin değilim ama sanırım dünyanın en pahalı internetini kullanıyoruz. Ama benim anaannemin bir lafı vardı: Dolapta domatesle yumurta var ise önce menemen yapmayı düşüneceksin, karnın tok olacak, tok kafa ile tas kebabı malzemesini almayı düşüneceksin. Peki ne demek bu? Şuan ülkenin gençleri yabancı dil öğrenmeli, yazılım öğrenmeli ve yurtdışına bunları satabilir hale gelmeli. Şuan tek çıkar yol teknoloji ihraç etmek. Zira başka umar yol kalmadı. Tarım marım, el birliği ile bittirdik elhamdülillah.

Ha şunu diyebilirsiniz: Elin İngilizi 2. bir yabancı dil bilmeden sadece pizza dağıtarak, benim mühendis maaşı ile yaşamamın imkansız olduğu hayatı yaşıyor. Vallahi haklısınız. Ama şuan durum bu... O sebeple her birey kendini kurtarmalı. Kendini kurtarmanın bir yolunu bulmalı. Kendini kurtaran her birey katma değer olarak ülkeye katkı sağlayacak çünkü...

İnanın Avrupa yaşamı bizim dönemimizde de çok refahtı. Biz burada 14 saat vasıflı çalışarak, oradaki 8 saat vasıfsız çalışan insanın gelirini elde edemiyorduk. Zaten öyle olmasa idi yurtdışında milyonlarca gurbetçi olur muydu? Sizin tek dezavantıjınız (bence avantajınız) sosyal medya sayesinde bu hayatları görebilmeniz.

Ben SEO işi yapıyorum beyler. 2000 USD MİNİMUM fiyat biçmişim. Müşterimi de yurtdışı forumdan buluyorum. 2009'da mesleğe başladığımda yurtdışına bu hizmeti satmam inanın hayaldi. Instagram servisi sağlıyorum. Yine tüm müşterim yurtdışından. 2009 yılında bu mümkün değildi. Bunların hepsi teknolojiyi takip etmem, kendimi geliştirmem, global sınırların kalkması sayesinde oldu. Demem o ki ben çok zeki ya da ultra yetenekleri olan bir adam değilim. Ama bir şekilde önce kendimi kurtarmaya çalışıyorum, sonra da bu ülkeye girdi yapmaya çalışıyorum. Neticede kazandığım parayı bu ülkede harcıyorum.

Hepiniz pırıl pırıl insanlarsınız. Web dünyasında ne katma değer üretebilirsiniz konusuna yoğunlaşın. İnternetin dolllandırıcıları ruslar ve hintliler. Nerede spam var onlarda. İkisinden de pek bir halt olmuyor. Legal projelerde (özellikle mobil yazılım) kendinizi geliştirin. Spam işlerden kimseye fayda yok. Anlatmaya çalıştığımız özünde bu aslında. Türkiye'yi değiştirmek, kendini değiştirmekle başlar.
Tercüme olduğunuz için teşekkür ederim.
Rahatladım😂