cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dolaşımdaki bitcoinlerin toplam değeri 386 milyar dolar. Bitcoin 100.000 dolar olduğunda neredeyse 1.5 tirilyon dolar yapar. 1 trilyon dolarlık bitcoin kim alacak da bitcoini 100.000 dolar yapacak?
Üstelik BTC'nin arkasında ne bir ordu var, ne faiz verir, ne kar payı verir vs... Neymiş dijital ödeme sistemiymiş. Aliexpress'ten ürün aldığında paketi getiren uçağı almak gibi bir şey bitcoin almak. Bitcoin ödeme aracıysa, ben yapabileni görmedim ama sen yapabiliyorsan bitcoinle ödemeni yap işine bak.
Bitcoin artık bir ödeme aracı değil bir değer saklama aracı.
Kripto paranın market değeri hala çok düşük. Market cap'in trilyon dolarlara ulaşma şansı çok yüksek. Şuanda Bitcoin dünya üzerindeki en değerli şirketlerin arasında 13. sırada. (https://assetdash.com/?rdt_cid=3193231151267392156)
Kripto paralar sana özgürlük sağlar. Kimse parana bir banka gibi gelip kardeşim parana bloke koyuyorum demez/diyemez. Paranı istediğin yere transfer etmekte özgürsün.
DeFİ (Merkeziyetsiz finans) sayesinde kripto paralardan faiz kazanılabiliyor, kredi çekilebiliyor.
Staking ile işlemlerin doğrulanmasına yardımcı olarak gelir elde edebilirsin.
Ödeme için artık çoğunlukla altcoinler kullanılıyor. Ben yurtdışındaki müşterilerden ödeme alırken bitcoin ve altcoinleri kullanıyorum