Caxing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle derdiniz büyük değil onu söyleyeyim : ) Kursa yazıldıysanız ehliyetinizi alın. Ehliyet aldınız diye motor almak zorunda değilsiniz, bana kalırsa motor almanızı kesinlikle önermiyorum. O kadar kazaya denk geldim, bir o kadar da kaza videosu izledim ki motora dair hiçbir hevesim kalmadı (Araba da kaza olmuyor mu ? Oluyor tabi ki fakat risk daha az) . Ailenizde istemiyor madem, ehliyeti aldıktan sonra motor almazsınız olur biter. Yazdığınıza göre araba kullanmaya bir şey demiyorlar. 18 olduğunuzda b sınıfı ehliyet alıp araba kullanırsınız : )

" Bir yandan da motorun avantajı malum trafik falan demeden aralardan tık tık tık, hız desen ona keza. "

Böyle düşünüyorsanız Allah göstermesin kaza kaçınılmaz.
Derdim büyük değil konu başlığını, insanların görüşünü alabilmek için yazdım
Ehliyete yazıldım zaten onu alacağım, zaten A1 alınca normal B sınıfı ehliyetini daha uygun fiyata almış olacağım ayrıca motorlu kuryede çalışacağım Allah izin verirse.
Arabada da kaza oluyor elbette, fakat arabada kapalı kutu içerisindesiniz, ama motorda kaporta sensin direk yerdesin olası bir durumda.
Ailem istemiyor evet, fakat araç almam için de 18 beklememi istiyorlar.
Bende beklemek istemiyorum. Ehliyetsiz de güvenmiyorlar. Usta şoför gelse yine ehliyetim olmadığı için araba vermezler.
Zaten peder bey 99 model araba alsan bile o arabaya kasko yapıcam diyor yani güvensizlik söz konusu