Merhabalar,
Özellikle Özbekistan'da çalışan çevresi olan arkadaşlardan yardım beklemekteyim. Erkek kardeşim bundan 1.5 ay önce maddi sıkıntılardan muzdarip iş arıyordu. Halihazırda bir işi vardı. Ancak inşaat sektöründe çalıştığından eski aldığı iyi paraları alamaz olmuşlardı. Mağlum Türkiye de inşaat sektörü büyük darbe aldı yaklaşık iki yıldır durum böyleydi. Neyse bir arkadaşı maaşı dolar bazlı Özbekistan da bir beton firmasında beton şefi aradıklarını söylemiş. Biz de bir şekilde gönderdik. Meğersem adam 7 aydır kimseye maaş ödememiş. Kardeşim ve onunla aynı lojmanda kalan arkadaşları ve tabii ki çalışan diğer kişiler parasız kaldılar. Yaklaşık 1.5 aydır maaşsızlardı. En son bu çocuklar aç da kalınca patronla tartışmışlar. Patronları Özbek bir adam ismini de biliyorum. Firma adını da... Neyse adam şimdi bunların altındaki şirket arabalarını almış ve her an evden de atabilirlermiş.
Şimdi sizden ricam kardeşim adına, işinde oldukça iyi başarılı bir çocuk. Beton laboratuvar şefi kendisi, bir çok iyi firmada çalıştı. Bir çok firma sorumluluk aldı, müdürlük yaptı. İzmir piyasasında adı bilinir. Ya bunlar Özbekistanı terk edecekler ya da Özbekistan da başka bir iş bulacaklar. Ancak iş bulmalarını ümit ediyoruz. Çünkü gerçekten büyük hayallaerle gitti oraya. Kendisinin, ailesinin maddi durumunu toparlama ümidiyle gitti.
Sizden ricam Özbekistan'da iş bula bilirsek harika olur. Dürüst temiz bir çocuk. Bende cvsi mevcut. Eğer yardımcı olabilecek birileri varsa lütfen bana özelden yazın. Sokağa da atılmadan bir iş bulalım. İnşallah. Şimdiden duyarlılığınız için teşekkürler... Valla telaştan çok hızlı yazdım. umarım derdimi doğru anlatmışımdır. Acilliyetinden hemen paylaşacağım.