@Coffee; hocam bir konu paylaştı arkadaşlar onu buraya alintiliyorum
((( 150lik reklam acanlari ilgilendiren kismini anlatayim, gerisi oldukca uzun ve detayli.
Bunlari sizinle paylastigim icin beni kendinize veya yaptiginiz ise düsman sanacaksaniz, mesajimi burada okumayi birakin.
Amacim aldigim bilgiyi paylasmak.
Size verilen kredi cok kücük olacak ve hicbir zaman ticareti yapilmaya degecek hale gelmeyecek.
Isin matematigini tam olarak anlatmadilar tabi ki ancak sunumu yapan kisi örnek olarak "kumar otomatlarini" gösterdi.
O mantikta kasa hep kardadir, jackpot'u öderken bile.
Simdi ben tam olarak bu olacak demiyorum, farkliliklar olabilir fakat, docentin verdigi örnegi vereyim.
Bu arada bu sistemi suistimal eden ülkeler arasinda Türkiye yok, bunu görünce hayret ettim fakat sonradan Türklerin Türkiyeden hesap acmadigini düsününce anladim.
Örnegin
Sistem cok kücük bir bütce ile basliyor.
1 birim (Türkiye icin TL, Avrupa icin Euro) bütce tanimlaniyor.
5 kez basarili ödeme alindiktan sonra bütce 3 katina cikartiliyor.
Yani 5 birim ödeme yaptiginizda 3 birim kredili bir hesabiniz olacak.
5 kez 3 birim ödeme alindiktan sonra bütceniz 10'a yükselecek.
Bütce 1 birim.
1+1+1+1+1 = 5 birim ödeme tamamlaninca
Bütce 3 birim.
3+3+3+3+3 = 15 birim ödeme tamamlaninca (toplam ödenen 20 birim)
Bütce 10 birim.
10+10+10+10+10 = 50 birim ödeme tamamlaninca (toplam ödenen 70 birim)
Bütce 30 birim.
ve bu sekilde bir risk seviyesine ulasildiginda (örnegin 100,200) artik bütce yükselmiyor.
(risk seviyesi ülke/bölge, kisisel/kurumsal vs. bir cok kritere bagli)
Ödemelerden biri bile geri dönerse o andan itibaren "Ön ödemeli" sisteme gecilmesi gerekiyor.
Yüksek risk seviyeleri icin FB'dan kart alip bu karti kullanabileceksiniz.
FB kendi karti ve kripto para birimini kullanan firmalara yüksek limitler sunacak.
Ayrica marketplace kisminda da ödemelere aracilik yapacak ve ödeme almaya tesvik etmek icin kendi kartini & para birimini kullandirmaya calisacak. )))