reberaksumer06 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Malesef değiştirebileceğim birşey değil.

Yok hocam zaten sevdiklerimi kaybetcegimi bildiğim için bu şekilde düşünüyorum. Kendim nasıl beni seven insanları üzim

Öncelikle vakit ayırıp üşenmeden bu kadar şey yazdığınız için teşekkür ederim.
Benim için hiçbir şey önemli değil desem yalan olur. Evet bazı şeyler önemli benim için ama hicbirsey sevdiklerimden daha önemli değil. Televizyonda bile birinin ailesinden birini kaybettiğini gördüğümde aklıma gelen tek şey ailemden birine birşey olursa ben ne yaparım
O yüzden senin için bi çok şeyin anlamı sevdiğin insanlarda ailende yatıyor , Senin anlam isteminde kaybetmekten korktuğun insanlara verebileceğin değeri yükseltmekle olur, Bu şekilde yaşamını sürdürebileceğin bi amaç edinmiş olursun. Kaçınılmaz son olan ölüm ise dünyada en adaletli şey , Çünkü ona sunabileceğin hiç birşeyin yok ne paran ne gücün ne kuvvetin. Her insanın bunu yaşabilecek olması bi nebze iyi gelir düşüncelerine. Birazda farkındalık seviyeni düşürmeni öneririm.

Dostoyevksi zamanında bu durum için "Herşeyin farkındayım ve bu beni öldürecek" demiştir. O yüzden biraz dogmatik ol bir inanca sarıl rahatlarsın. Fazla bilinçli olmak kaygı ve mutsuzlukdan başka birşey getirmiyor.