İzmir'in en merkezi yerlerinden birinde ne fiber altyapısı var ne dsl. Daha önce ben otururken yan binadaki porttan çekmişti Türk telekom santral ekibi ve internet kullanabiliyordum. Şimdi kiracı var, 1 yıl sözleşme yaptık, kendisi internetten çalışıyor ama hangi firmaya başvurduysak altyapı yok diyorlar. Kiracıyı mağdur etmek istemiyorum o da tahmin etmiştir (keşke araştırsaydı) İzmirin göbeğinde internet altyapısı olacağını, ben de zamanında sorunsuz kullandığım için aklıma bile gelmedi.
Epey firma dolandım altyapı yok diyor. Türk telekom çözüm merkezine gittim kontrol edelim yan binadan beslemeyi alabiliyorsak ararız dediler geri dönüş olmadı. Müşteri hizmetlerini aradım tavsiye etmiyoruz yan binadan çekmeyi iptale düşer dedi. Numara 33'deyiz, 31 ve 35 yani bitişiğindeki binalarda var port. Başvursam 2 yıldan aşağı çözmeyeceklerine eminim. Elimden geldiğince şikayetvardan belediyeye firmaların il müdürlüklerine falan yazıcam eğitim öğretimin bile internetten döndüğü dönemde altyapı olmaması çok saçma.
Bir çözüm yolu var mıdır? Yan binalardan çekilmesi için uğraşıcam ama ne tavsiye edersiniz? Hızlı çözüm alabileceğimiz bir yöntem var mı?
4.5 g'de desteklemediği için altyapı olmadan kullanabileceği cihazda işe yaramıyormuş. Durum böyle lütfen yardım edin arkadaşlar.
Yan binalardan çektiğiniz zaman tespit edilirse para cezası var diye biliyorum çünkü ben de zamanında 2 yıl boyunca altyapı kovaladım en son birisi bana bu yöntemi söyledi ama 1 hafta sonra iptale düştü ceza yemedim ama net iptal edildi.
Yapacağınız en iyi şey sürekli telekom müdürlüğüne giderek baskı yapmak ve planlamaya çıkıp planlamacı ile birebir görüşmeniz olucaktır bazen karışıklık oluyor ben planlamacıya çıktığımda herif bana "sizin altyapı zaten var" dedi ama adresi doğru yazmamışlar böyle söylemişti yani bi karışıklık olabilir bina yeniyse altyapı olmayabilir gerçekten bunun için de dediğim gibi sürekli baskı yapmanız lazım başka türlü olmuyor maalesef değil şikayetvar cimere bimere neresi varsa hepsine başvurdum yine 2 yıl beklemiştim