Piyasada arz fazla olunca talep düşer. Bunun önüne geçmek mümkün değil.
Ha diyeceksin her arzın kalitesi aynı mı? Değil elbette. Ama müşteri sektörde yeni ise kalitenin ne demek olduğunu bilmez.
Mesela ben GERÇEKTEN 2000 USD aylık bütçesi olan işe EL SÜRMÜYORUM. O bütçeyi de en az 6-8 ay harcayacağını garanti etmek zorunda, garanti mekanizması olarak noter sözleşmesi kullanıyorum. Bu şekilde çalıştığım 3 tane müşterisi var ajansın, üçü de 2+ yıllık müşteri. Azami olarak da 5 müşteriye hizmet verebilirim. 6. müşteri kasar beni. Hizmet veremem. Hatta 4. müşteri bile aileme zaman ayırmamı engeller.
Genelde müşteriler bizi bulur. Defalarca çarpılmıştır müşteri, sonuç alamamıştır ama sektöre de küsmemiştir. Hatta çarpıla çarpıla onu çarpanlardan daha iyi SEO bilgisine gelmiştir
Sözün özü; iş kaliteli ise müşteri seni bir şekilde buluyor. Ama sebat önemli. Ben 11 yıldır sektördeyim ve son 3-5 yıldır bu düzeydeyim müşteri bakımından. En az 6 yıl bedava iş yapmışımdır

Yani 5X birim kazanmam gereken yerde 1x birime razı olmuşumdur. Artık bedavacılar umrumda değil

Hatta gülüyorum bazı konuları görünce
Kısacası üç - beş yıl bedava çalışıp kendini kanıtlamadan, belli bir referansa ulaşmadan bedava çalışmak bu işin maalesef kaderi. Kendini ispat edecek kadar referansa da ulaştın mı zaten referansların seni bırakmıyor. Yeni müşteri arayışına da girmiyorsun.