merhaba
hep saçma şeyler başıma geliyor veya direk olaya atlıyorum bilmiyorum

ama şunu biliyorum anydesk ve teamwiwer gibi şeyleri artık asla kullanmıcagımı biliyorum,
yabancı bir postunu gördüm cpc artırma vb yorumlarda ref vb vardı basbaya resimler vb
neyse bende yazdım
nasıl oluyor falan dedim kaç şuan dedi 0.1 dedim deneme amaçlı oda dedi 1'e çıkaracagım vb güzel iyi dedim teamwiwer verdim
chrome eklenti ekledi cerez eklentisi ingilizce vb
eleman kendi bilgisayarından 2 zip dosya attı çıkardı şifreliydi 123 vb
3 cpc 1 cpc 6 cpc 8 cpc şeklinde vardı dosyalar hemen o bağlıyken kontrol ettim excel dosyası gibi ama to txt yapılmış gibi bozuktu
açıkçası pek bişe anlayamadım sonra eleman gitti bi dosya çalıştırdı
çalışmadı açılmadı yani
o denedi ben denedim yok tık yok siyah verip close bile yapmıyor sonra gitti win güvenlik duvarını kapattı virüs programı varmı diye sordu yok dedim
(oyun oynadıgım için eskisi kadar çok program veya dosya indirmiyordum silmiştim hepsini ve görev yöneticisinden oyunda kasmasın diye win 10 güvenlik duvarlarını kapatıyordum)
neyse gözüm bi andada tv de ama pek odaklı değil tv ye neyse bu network .net gibi birşey getirdi o an dedim he bende yoktu iyi oldu güncellesin eleman dedim sonra bu tamam dedi bilgisayarı kapatıp açacam dedim unf yaptım bunu 12.12.2020 de yaşanıyor bu arada neyse bu bilgisayarı yeniden başlattın mı dedi yanıt vermedim sonra bizimkiler yemek hazırlamıştı oturdum ellerimi yıkayım dedim cat cat bildirim yağıyor
oturdum kalktım bi baktım telefonda 2. kullanıcı eklenti payment değişti falan yazıyor dedim hayda hangi hesap patladı aceba dedim(al sat yapıyordum) o an telefondan görüyorum bildirimi tıkladıgımda bildirime mail açılmıyor sonradan ayıkıyorum eleman cihaza sızım silmiş maili
ulan pc açıktı zaten 2 sekme şeklinde adsense açıktı
sürekli user giriyordu ondan biri eski veri biride yeni veri şeklinde karşılaştırıyordum
1 saat arasında çok tıklanma oluyordu 60 kuruş artıyordu f5 çekiyordum 30 kuruşa düşüyordu falan analiz ediyordum işte kendimce,
bir sekmeye f5 bastım unf yaptı attı
2 sekmeye yaptım abo yandık dedim o an gmail çalındı sandım meğersem adsense çalınmış sonra ne yapacam ne yapacam derken biri mail şifre değiş dedi değiştim sonra wifiyi kes dediler hem heycanlıyım hem ürküyorum
wifiyi kesmek aklımın ucundan dahi geçmedi diyeyim anlayın, wifiyi kestim o anda zaten papara domainlerin bulundugu siteler hostinglerin bulundugu sitelerden doğrulama kodu yığılmıştı paparaya girdim içerde para vardı dedim nasılsa mail değişmiyor çalınsa hemen alırım la bi baktım mail değiştirme var telefon no değişme var hemen bakiyeyi ziraate geçtim
bu eleman chrome verilerim hepsini çekmiş
503 adet kadar şifre vardı
4 adet kredi kartı bilgisi
aynı gün ziraat kartını iptal ettirdim yeni sipariş verdim
forumdaki arkadaş sayesinde azda olsa virüsten arındım
https://drive.google.com/file/d/17pq...ew?usp=sharing
sağlam bi 2 3 tarama ile kurtulduk sayılır
tabi başka virüs programlarıda indirdim hangisi artık temizlerse diye
görev yöneticisinde 3 tane program çalışıyordu kapattım ve attıgı tüm dosyaları temizledim
win+r yapıp
prefetch
temp
%temp%
dosya klasörlerini temizledim
ve cihazı tekrar başlatıp tekrar tekrar yaptım ve ertesi gün bişe yokmuş gibi idi ama sürekli kasıyordu
sorun hala devam ediyor..
tamda youtubede 1 k abone olmuştum kaç senedir bekliyorduk
umarım kimsenin başına gelmez, oyun oynuyorsanız bile açık kalsın en azından kasarsa kassın