- Log in to your WordPress admin area
- Appearance
- Theme Editor
- Theme Functions [ functions.php]
- Copy and Paste this below-given Code and click on update file
- You are done, now you will be upload WebP files to your WordPress website
Add this below given code to your theme functions (functions.php)
function webp_upload_mimes( $existing_mimes ) {
$existing_mimes['webp'] = 'image/webp';
return $existing_mimes;
}
add_filter( 'mime_types', 'webp_upload_mimes' );After adding this code you will be upload WebP images to your WordPress but you cant preview these images on your media library. If you want to see an image preview of these files on your media library you have to add some extra code to your Theme Functions (functions.php) of your WordPress Theme, The code is given below.
Add the below given code to your theme functions (functions.php) to preview webp images on your media library function webp_is_displayable($result, $path) { if ($result === false) { $displayable_image_types = array( IMAGETYPE_WEBP ); $info = @getimagesize( $path );
if (empty($info)) { $result = false; } elseif (!in_array($info[2], $displayable_image_types)) { $result = false; } else { $result = true; } }
return $result;}
add_filter('file_is_displayable_image', 'webp_is_displayable', 10, 2);https://www.roseblogging.com/how-to-...-to-wordpress/
Paylaşım için çok teşekkür ederim. İlk etapta Cpanel üzerinden de yapsak olur kafasıyla ekleme yaptım ancak sitede "Kritik hata oluştu" hatası aldım. Sonrasında makalede belirtildiği gibi doğrudan Wordpress Panel üzerinden işlemleri gerçekleştirdiğimde başarılı bir şekilde sonuca ulaştım ve şu anda WebP'ye daha öncesinde dönüştürdüğüm görselleri siteye yükleyebildim ve sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Ek olarak Ortam Kütüphanesinde ise WebP görsellerini görebiliyorum.
Tekrardan paylaşım için teşekkür ederim.
https://developers.google.com/speed/webp > alt bağlantıda program issimleri ve indirme dizini linki yer alıyor.
Google'nin sitesinde converter bulabilirsiniz. Ancak şöyle bir sorun var. Siz kendiniz elinizde ki görselleri webP ye dönüştürdüğünüzde, tarayıcısı desteklemeyen resim göremez. Eklentiler bunun önüne geçiyor.
Şu anda hangi tarayıcıların WebP formatlı görselleri desteklemediğini görebileceğimiz "güncel" bir liste var mı? Daha öncesinde araştırdığımda "eski sürümlü tarayıcılar WebP formatlı görselleri desteklemez" bilgisine bende ulaştım ancak ne kadarlık bir eski sürümden bahsedildiğine dair bir bilgi bulamadım.
Edit: zaten yukarıda paylaşılmış. sonradan farkettim. functions.php için bunu denediniz mi?
function webp_upload_mimes($existing_mimes) {
$existing_mimes[webp] = image/webp;
return $existing_mimes;
}
add_filter(mime_types, webp_upload_mimes);Aşağıdaki kodda panelimizdeki kücük resim önizlemesinin calismasi için:
function webp_is_displayable($result, $path) {
if ($result === false) {
$displayable_image_types = array( IMAGETYPE_WEBP );
$info = @getimagesize( $path );
if (empty($info)) {
$result = false;
} elseif (!in_array($info[2], $displayable_image_types)) {
$result = false;
} else {
$result = true;
}
}
return $result;
}
add_filter('file_is_displayable_image', 'webp_is_displayable', 10, 2);
Yine de paylaşımınız için teşekkür ederim.