Sizi anlıyorum ama ben hem tecrübelerimi hem de hukuki yönden bildiklerimi ileteyim.

- Sırbistan vatandaşı olduğum için Türkiye'de banka hesabı açarken oturma izni isteniliyor. Banka fark etmiyor ve ilerde oturma izni kontrolü yapılmıyor. Yüksek işlemlerde veya kontrollerde güncelleme için çağırıyorlar.

- Sırbistan'da banka hesabı açtım ve adsense ödemesi hariç 3-4 defa 500-1000 Euro ödeme aldıktan sonra tek seferde 3-4 bin euro aldığım gün bankaya çağırdılar. Vergi için düşünmüştüm ama sadece paranın kaynağına dair belge istediler. Affiliate olarak çalıştığım şirketten kağıt aldım ve halettim. Bizim ülkemizde de bankaların çoğu Almanya, Avusturya kökenli ve hepsinde kurallar aynıydı. Halkbank da var ve aynı kurallar geçerli.

- İrlanda'da banka hesabı açmayı denedim eğitim, çalışma vs. uzun süreli oturum olmadığı için kabul etmediler. Malta, Polonya ülkelerinde denedim aynı şekilde o ülkede olmama rağmen oturma şartı vardı.

Bulgaristan hukuki yönünden biraz daha esnek olabilir ama aslında aynı kurallara sahip. Şimdiye kadar sorun yaşamamanız aslında bir nevi şans olmuş diyebilirim. Gerçi sorun yaşasanız dahi orada oturum alarak bilgilerinizi güncelleyerek çözebilirsiniz. Fakat AB ülkeleri veya Bulgaristan ile alakası olmayan kişiler en ufak bir sorunda parasından olabilirler. Bu yazıyı da aslında onlar için yazıyorum. İşin içinde para olduğundan temkinli ve bilerek iş yapmak en iyisidir.