Çoğu ülkede banka hesabı alabilmeniz için o ülkede geçerli bir oturma izni sahibi olmanız gerekiyor. Yani turist gibi gidip pasaporttaki vizeyle hesap açtırmıyorlar. Bunu iyice öğrenip buna göre işlem yapmanızı öneririm. Bunun dışında adsense ödemesi değil ama yüklü ödemelerde ordaki bankalar da paranın kaynağını soracaktır. Bunu vergi için değil genel olarak tüm sorumluluklar için soruyorlar.
Ben BG vatandaşıyım ve kesin bilgi sadece pasaportunuzun olması yeter li hesap açmak için. ( oraya gitmek için vize gerekli ) diğer konular için kesin ve net bişey diyemem ama 5 bin leva 4.88 tl civarı leva tl kuru şu an karşılığı herhangi bir döviz cinsinden para hakkında daha bu güne kadar bana ve TR pasaportu ile eşimin adına açılan hesaplarda kimse birşey sormadı. Üzerindekilere zaten elinimizde hazır deklerasya ile gittik hep. Ads felan gelirleri değil bahsi geçen paralar. Burada zaten kimse balıklamasına atlayıp yapsın demiyorum. Varna şubesinde Türk çalışanlar var arayıp kafalarındaki tüm soruları sorabilirler.