Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu seni hiç ilgilendirmez, bahsettiğin gibi telif atmaya devam etsinler. Yakın gelecekte kaybolmaya mahkum kalacaklar tıpkı basılı karikatür dergilerinin olduğu gibi. Devir artık sosyal medya devri paylaşım devri.
Ben sanatçıyım demedim sana gayet güzel çarpıtarak demogojinin kralını sen yapıyorsun verdiğin örnekler çok absürd konuyla alakasız. Sosyal medyada içeriğini paylaşıyorsa bunu diğer insanlarında rahat rahat paylaşabileceği bir şekilde açması gerekiyor.
Diğer türlü hesabını gizli yapıp 0 takipçiye karikatür paylaşmak gibi bir durum. Ben nerden bulacağım tanıyacağım o arkadaşı, arkadaşın çizimini?
Her neyse herkesin kendi görüşüdür tabi saygım var ama ben gereksiz buluyorum. Sadece karikatür için değil genel olarak sosyal medyada paylaşılan içeriklerin telifle engellenmesine karşıyım. İyi günler
Sosyal medya çok özel, sınırsız, çok özgür bir alan değildir. Bir iletşim kanalıdır. Artık hayatın içindedir ve hukuk kurallarına da tabidir. Adam instagram sayfası açar, o sayfada karikatürünü yayınlar, sen de onun sayfasındaki postu kendi storyne atarsın. Ama adamın sayfasından karikatürü kendi bilgisayarına telefonuna kaydedip, sonra bunu profil resmi yaparsan, kendi sayfana yükleyerek yayınlarsan ya da blogunda forumda paylaşırsan bu suçtur.

Adamlar retweet edenlere dava açmıyorlar. Bu karikatürü paylaşmak isteyen orjinal hesaptan kendi storysine alıntılayacak ya da retweet edecek. Eğer o karikatürü kaydedip, kendin sayfana yüklersen bu bir filmi kaydedip youtube da paylaşmak gibidir. Orjinal içeriği kendi sayfana gönderine alıntılamakla, o içeriği koyalayıp kendine yeni gönderi hazırlamak arasındaki farkı anladığınızda yapılan işlemin ne olduğunu da anlarsınız.

Hayırlı günler...