digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amatörsün diye aşağılamadım. Demogoji yapıyorsun hem de zekice yapmıyorsun.
Fikri Mülkiyet kişinin kendi rızasına bağlı bir durumdur. Bir şarkıcı kendini şarkısındaki telif hakkından vazgeçip şarkıyı alenileştirebilir.
O zaman o şarkıyı isteyen istediği şekilde kullanır, yasal olarak da bir daha takibat başlatılamaz.
Sen karikatürlerin paylaşılsın internette daha çok insan görsün diye kendi rızanla bunları yayabilirsin bu senin tercihindir.
Bu dava açılan karikatürlerin ekseriyeti çeşitli basılı dergilerde yayınlanmış, ticari olarak o dergi için çizilmiş karikatürler.
Bu adamlar bu karikatürleri internette insanlar kopyalayıp paylaşsınlar diye çizmemişler, internette yapılacak reklama da ihtiyaçları yok bu adamlar zaten kalbur üstü bütün reklam ajanslarının kreatif direktörlerinin kankasıdır muhtemelen.
Sanat para için yapılmaz tezin seni ve kendi sanatını bağlar.
Sanat fikri mülkiyet hakkına girer ve sanatçı istemediği sürece onun eserlerinden kimse ücret ödedemen faydalanamaz ya da bu eserleri kullanamaz.
Saçma fikrini ileri sürmek için de sanat ile zanaat karşılaştırması yapıyorsun.
Fikri mülkiyet hakları zanaati değil sanatı korur.
Leonardo Da Vinci bile sanatını para karşılığı Medici ailesinin hizmetine sunmuşken sen sanat para için yapılmaz diyorsun, demek ki sen Davinci den bile büyük sanatkarsın.
Bir işle uğraştığınızda o işin hukukunu ve felsefesini öğrenin, yoksa böyle alakasız fikirlere sahip oluyorsunuz.
Bu seni hiç ilgilendirmez, bahsettiğin gibi telif atmaya devam etsinler. Yakın gelecekte kaybolmaya mahkum kalacaklar tıpkı basılı karikatür dergilerinin olduğu gibi. Devir artık sosyal medya devri paylaşım devri.
Ben sanatçıyım demedim sana gayet güzel çarpıtarak demogojinin kralını sen yapıyorsun verdiğin örnekler çok absürd konuyla alakasız. Sosyal medyada içeriğini paylaşıyorsa bunu diğer insanlarında rahat rahat paylaşabileceği bir şekilde açması gerekiyor.
Diğer türlü hesabını gizli yapıp 0 takipçiye karikatür paylaşmak gibi bir durum. Ben nerden bulacağım tanıyacağım o arkadaşı, arkadaşın çizimini?
Her neyse herkesin kendi görüşüdür tabi saygım var ama ben gereksiz buluyorum. Sadece karikatür için değil genel olarak sosyal medyada paylaşılan içeriklerin telifle engellenmesine karşıyım. İyi günler