Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorun bu değil üstad.

İzlenen yolun hukuksuz olması. Senin bir forum siten var üyelerden biri gelip karikatür paylaşıyor site sahibinin haberi yok, telif hakkını elinde bulunduran kişi paylaşımı yapana değil site sahibine dava açıp ondan telif ücreti istiyor. r10'da atıyorum bir üyenin başka birine küfür edip coşkun'a dava açılıp onun yargılanması gibi saçma sapan bir süreç bu. İnsanların itiraz ettiği konu budur.

Yoksa elbette eserin sahibi kendi telif haklarını koruyacak ama önce bu içeriğin kaldırılmasını talep edebilir, yok illa para almam lazım diyorsa içeriği paylaşan kişinin bilgilerini talep edebilir. Yok ben bunlarla uğraşmam deyip site sahibinden para istemek hukuksuzluktur, fırsatçılıktır.
Bu söyledğin şekildeki davalar düşer hocam. İçeriğini kullanıcıların oluşturduğu sistemlerde yapılan paylaşımlarda sorumluluk paylaşana aittir. Uyar kaldır sistemi bu tarz yer sağlayıcı sistemler için var zaten. Tabi forum sahibinin yer sağlayıcı belgesi varsa. Belgesi yoksa bile mahkemeden bir sonuç çıkmaz. Suçta kasıt önemlidir. Kastı ispatlayamazlar. Bu işte bir kötü niyet olduğu konusunda ben de hem fikirim. Amaç üzüm yemek değil bağcı dövmek gibi. Ama insanların bu karikatürlerin paylaşılması normalmiş gibi yazmalarına tepki gösteriyorum. Çünkü bu yasal değil ve bunu herkesin bilmesi ve anlaması lazım ki kimsenin başı ağrımasın ileride.