Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaba olmak istemiyorum ama artık şu bootstrap ı görmekten bıktım ya responsive demek bootstrap demek değil ya cidden koca ülkede ki algı bu ya. Responsive CSS içinde olan bir şey JS'nin içinde de olan bir şey sabit boyutlar yerine esnek boyutlar veriyorsunuz veya ekran boyutuna göre boyutlandırmalar yapıyorsunuz. Boostrap ise sadece 12 colondan oluşan 1140 genişliğinde ki tasarımları fazlası da olabilir. Daha kolay bir şekilde responsive yapmak için içerisinde hazır kodları barındırıyor. Mesela siz 3 tane yan yana kutu yaptınız bunlar için css yazmanız lazım ama bootstrap grid sistemine göre çizilmiş ise tasarım siz direkt col-4 diyorsunuz ve 4 kolonu kaplıyor 4 kolondan toplam kaç yapar 12 yani 3 tane yan yana kutu oluşturmuş olursunuz.

Kısaca responsive dediğimiz olay bir teknik ve bir çok şekilde de yapılabilir. Bunu bir şey ile bağdaştırmayalım. Yeri gelir js kullanırsın yeri gelir css. Yeri gelir PHP ile user agent'ten bilgi alırsın mobil ise ayrı bir html yapısı eklersin masaüstü ise ayrı.
Arkadaş muhtemelen benim bilgim kısıtlı olduğu çok detay vermemiş olabilir hocam. Ben bardağın dolu kısmına odaklanıp, yazdıklarınızdan bu işlemin birden çok yöntemle yapılabilir olduğunu çıkartmış olayım. Teşekkürler.