Semih92 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet arkadaslar kafama bi soru takildi google nasil bukadar basarili neden hicbir sirket rakip olamiyor bu konuda dusuncelerinizi merak ediyorum

sizce birgun google devri biticek mi ?
Nedeni basit, google'ın kurucuları sistemi ilk yaptıklarında yahoo'nun kapısını çalmışlar ve reddedilmişlerdi.
Onlar da kendi yatırımlarını yapıp yahoo'yu bitirdiler.
Kendileri aynı hatayı yapmıyorlar.
Eğer google algoritmalarından daha iyi sıralama yapan, ya da aynı sıralamaları daha az kaynak tüketerek yapan bir algoritma görürlerse eğer bu algoritma patentli ise satın alıyorlar, patentli değilse kopyalıyorlar.
Yani rakipler daha tohum aşamasındayken bu tohumu satın alıp kendi arazilerine dikim yapıyorlar.
Aynı patent politikasını sadece sıralama algoritmalarında değil, reklam, sosyal medya, mobil işletim sistemi alanında da sürdürüyorlar.
Google'dan iyi performans veren bir sıralama algoritması yarattığında, google gibi global pazara hitap edebilmek için milyar dolarlık yatırım yapman lazım.
Bunu başarmak mümkün olmadığı için google'a satmak daha karlıdır.
Google 5 bin dolar ile 3,5 milyon dolar arasında bir sürü patent satın alıyor her sene.
Böylece google'dan daha iyi bir sistemin filizlenmesine izin vermiyor.