Dediğin kia picantoysa 2015 model full+full aracım var. 1.25 motor İstanbul içi mis gidiyor. Şehir dışına gidiş sıkıcı olabiliyor. Ama benzin çok az yakıyor.
2010 model alman arabasıyla kıyaslayınca konfor farkı tabi ki de olacaktır. Ama benim frenim orjinal 600₺ ye değişirken o araçların orjinalları 1200₺ den değişir. 4 teker e ben 1000t verdim mart ayında o araçlarda 3.000₺ den aşağı çıkamayabilirsin. Aracın motoru mis gibi 90k km olmasına rağmen bakımlarını hiç eksik etmedim 10 saat sürmüşlüğüm var ne tık etti ne de birşey yaptı(2.5 saatte bir mola verdim.). Şimdi sen 10 yaşında araba alıırsan evet rahat süreceksin konforlu olacak ama yolda kaldığında da masraf yapacak. Evet kaza yaparsan o araba seni daha çok koruyacak ama kaza yapmazsan hiçbir problem yok.
Bu senin hayat tarzına, yaşadığın bölgeye göre, arabayı kullanış şekline göre vereceğin bir karar. Ben mesela son 1 ayda hiç benzin almadım zaten karantinadayız sadece market alışverişine gidiyorum. Eski bir model araba olsa orasına burasına her ay baktırtmak gerekiyor olabilir.