Ben panel değil ancak paket satış üzerine iş yapıyorum hocam dertler anlatmakla bitmez, ancak doğru yapılırsa kar getirecek bir iş. Kazançlı çıkmanın temel mantığı, reklam + sabit müşteri tutabilmek. Bu ikisi bir araya gelmezse ve düzgün hizmet doğru müşteri iletişimi kurulmazsa hiç bir şekilde kar edemeyeceğiniz bir sektör.
1- Kendi reklamını kendin çıkacak ve bunu verimli hale getirecek kadar adwords bilginiz olması gerekiyor. Bu sizi ciddi bir masraftan kurtarıyor ki bunu öğrenmek için bir masraf etmeniz lazım buda sermaye gerekiyor demek.
2- Gelir, gider dengesi en azından ufak bir ön muhasebe yapacak esnaf zihniyeti olması gerekiyor çünkü arkadaşların dediği gibi reklam, panel giderleri iadeler var kazandığın ciroyu sadece kar gibi görürse zaten en başta yandı.
3- Yine yukardaki arkadaşların dediği gibi api sağlayıcıları ve hep bir sorun mevcut müşteriyi idare etmeyi madur etmeden bekletmeyi, gerektiğinde iade etmeyi bilmek gerekiyor.
4- Para harcamadan para kazanılamaz yatırım yapmak gerek dijitalde olsa, yoksa 1 aydır 5.000 ciro yaptım 1.000 liraya satıyorum deyip 300tl ye satanlarla doluyor.
5- Doğru pazarlama müşterinin ne alacağını neye rağbet edeceğini bilmek kısacası vitrini iyi ayarlamak gerekiyor ama oda çoğu kişide yok malesef.
6- Ve en önemlisi sabır.