Zaten KDV konusunda 2 türlü vergi tekniği raporu var. 1-Fatura kesmediğiniz için hizmet ihracı değildir.
2-...... web sitesi işyeri sayılır, o yüzden hizmet yurtiçinde olmuştur vs vs den dolayı hizmet ihracı değildir.
3. bir rapor şekli daha görmedim. Sizin rapor şekliniz zannedersem 2. madde kapsamına giriyor.
Birincisi web sitesi işyeri sayılmaz. 2. Vergi sistemimiz tahsilat değil tahakkuk sistemi üzerine kuruludur. Yani rakamın belli olması yeterlidir. Tahsil edilmesi çok önemli değildir.
Firma yurt dışına mal satıyor. Şu an KDV iadesi talebinde bulunduğumuzda, bu firma yurt dışına kestiği faturayı tahsil etmiş mi etmemiş mi? vergi dairesine sunmuyoruz bile. KDV İademiz gerçekleştiriliyor.
Önemli olan gümrük beyannamesi ve gümrük beyannamesinin kapanma tarihidir.
Dediğim gibi ben olsam en azından KDV yi dava konusu yapardım. Çünkü kazanma şansınız daha yüksek. Benim kişisel görüşümdür.
KDV dahil+hariç olayına hiç girmiyorum o konu belli başına önemli başka bir vergilendirme hatasıdır.
Kenan Gümüş
S.M. Mali Müşavir
sn.kenangumus@gmail.com
Genel olarak adsense üzerinden gelir kazananların bir çoğu bu şekilde dava ya konu olmaktadır.
" Firma yurt dışına mal satıyor " Yurt dışına satılan bir mal yok, fakat yurt dışına reklam gösterimi sebebi ile reklam üzerinden bir gelir elde etme durumu var.
" Kesilen kdv 'nin ödenmesi durumunda tekrarında bir dava ile söyleminize göre kdv iadesi talebimiz olabilir " ??
Gümrük ile alakalı bir durumumuz yok.
Vergi müfettişi kdv hesaplaması yaparken bu sebebten dolayıda bir hata yaptığını düşünüyorum.
Google ireland firmasından bize ödeme gönderildiğinde sadece %20 civarında google kendi payını kesinti olarak yansıtıp kalan tutarı ödeme yapıyor fakat bu ödeme tutarı içerisinde x miktarı %18 kdv'dir ibaresi yer almamaktadır daha önceki gelen ödeme ve faturalandırmalarda bununla alakalı bir yazı veya metin veya cümle kurulmamıstı.
Mantıken googledan gelen paradanda %18 kdv düşürülmesi gerekiyor ve kalan tutardan tekrar bizim google fatura kesecegimizden o kısımda %18 kesilmesi olayı bir üst mesajımda anlattıgım durum bundan dolayı, kdv haric hesaplanması...
Yarın o zaman vergi dairesi ile görüşeyim , gelen belgeyi imzalayıp onaylamasınlar bende kısmi olarak uzlaşmak için tekrar defterdarlıga gidip sadece gelir vergisi konusunda uzlastıgımı fakat kdv konusunda uzlasamadıgımızı beyan edicegim?