Sokak röportajlarına bakıyorum hep emekliler ekonomiden çok memnun. Almanya İngiltere hastalıktan kırılırken Türkiye destek olarak bir numaraymış.

Bu zor zamanda emeklilerin elini taşının altına koyarak süper ekonomiden biraz yardım etmelerini beklemek gerekiyor.

Emekli maaşı 1 yıl boyunca 1000 TL olarak düzenlenmeli. Bu süper ekonomide 1 yıl bu dayılara koymaz.

https://www.youtube.com/watch?v=Lfyv...nnel=DeepHumor

BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten maaşları çoğunlukla o kadar, ülkemiz çok büyük bir lütuf gösterim minimum emekli maaşı 1,500 TL oldu dediğinde kastettiğiniz maaşı 800-1000 lira olan o dayıları çok sevindirmişti. Son 18 yılda çok şey değişti, 2000 öncesi sigorta girişi ve sonrası sigorta girişi arasında dağlar kadar fark var. 2002 öncesi emeklilik yaşı daha düşüktü, insanlar daha insanı bir yaşta emekli olup çalışınca alamadığı kadar büyük bir maaş alırdı, çünkü çalışırken kesilen vergiler emekli olunca kesilmezdi. Siz asıl şimdiden sonra görün, öyle bir şeyler yapıldı ki bu yapılan vurgunu anlamak için en az 20 yıl gerekiyor ve haliyle kimse anlayamadığı için eleştiremiyor. 2000 sonrası sigortası başlayanlar emekli olmaya başladıklarında günümüz parası ile 700-800 lira maaşları çıkacak, 3600 ek gösterge ve bazı düzenlemeler / iyileştirmeler gerekiyor maalesef. Ayrıca kastettiğiniz dayıları bende özlüyorum ama o dayılar siyasal islamcı dayılar, onlar için biri ben müslümanım desin elinde kutsal kitabı sallasın, kedicikler gibi İnşallah Maaşallah desin onların savunması için gayet yeterli bir sebeptir, Kan kusarlar ama oh kızılcık şerbeti içtik derler, üzerinden gömleğini alsalar olsun bak pantolon duruyor derler, bu siyasal islamcıların ortak özelliği ve kesinlikle gözleri başka hiçbir şey görmez, yanlışlara körlerdir. Ama tüm dayıları ve siyasal islamcılar ile karıştırmak veya genellemek doğru değil diye düşünüyorum.
Aslında konuyu ironi amaçlı açmıştım. Çok doğru tespit edip anlamışsınız.

3600 ek gösterge olmadan 60 yaşında 3 kuruş için emekli olacak insanlar ve bunu rağmen herkes çok memnun. Buna bile memnun oldukça semer vuran çok olur. Ben semer vuranlara değil buna razı olanlara kızıyorum.