Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba yanıtınız için teşekkür ederim,
Ben bu kazanci kazandigimda 19-20 yaslarindaydim o yaslarda insanlarin fotoğraf çekindiği arabalara bindim.
Yedim ictim har vurup harman savurmadim ama, gece kluplerine gitmedim alkole vermedim.
Ev aldim araba aldim, evler değerlendi ceza yesemde kardayim hala. Sizin soyleminize göre fakat durum şu ki canli taze nakit para yok birseyler satmam gerekiyor.
Veya kredi cekmeliyim odeme icin,

Sizin söyledikleriniz cash hazır kenarda parasi olanlar için yatırım tavsiyesi niteligindedir babam her zaman altin al diyor demesi kolay fakat para yoksa ve ödemelerin onu kesilmiyorsa yatirim nasil yapilsin )

Uzlasma sebebim aylik taksit taksit öderim düşüncesiydi..
E be güzel kardeşim. Google a bir aratıp baksan: Şimdiye kadar çıkan yapılandırma/taksitlendirme yasaları veya afları diye.

Bilmiyor musunuz her 2 veya 3 yılda bir ya vergi affı çıkıyor, ya da taksitlendirme yasası. Bu da demektir ki, önümüzdeki aylarda, yıllarda da benzer yasalar çıkacak. Biraz TV de haberleri izleyin, bloomberght tv (her cuma saat 21.00 da vergi ve ssk konusu işlenir, twitleyin mail atın, şikayetleri dile getirin ki sizi duysunlar) izleyin. Geçenlerde iş adamları hükümetteki ekonomi bakanlarıyla görüşmüş. Bu adamlar ne istemiş, talepleri neler. Bunları takip etseniz zaten planlamanızı güzel bir şekilde yaparsınız.
İş dünyası kısaca matrah artırımı, yeni bir yapılandırma, daha uzun vadeler, ödemesiz vadeler, stok affı, kasa affı, teşviklerin uzatılması vs vs taleplerde bulunmuş. Demek ki önümüzdeki aylarda tekrar daha kapsamlı bir vergi affı veya bir yapılandırma düzenlemesi daha olacak. Hiç bir dünya ülkesinde iş dünyasının talepleri geri çevrilmez. Mümkün değildir.

Kenan Gümüş
S.M. Mali Müşavir
sn.kenangumus@gmail.com