kenankenan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olabilir illaki her vergiye dava açacaksınız diye bir kural yok.

Sadece KDV+Cezasına açabilirsiniz veya Tam tersi sadece Gelir vergisi+Cezasına dava açabilirsiniz. Veya her ikisine birden açabilirsiniz.
Takdir sizin.

Arkadaşın dediğine katılıyorum (sn. alcaym) yatırım tavsiyesi değil sakın yanlış anlamayın ama iş adamlarının yıllardır kullandığı bir tekniktir bu.
Devlete vergi ödemektense, o paraya gider arsa, altın, gayrimenkul alır. Yani yakında oluşacak bütçe açığı, ülkelerin para basması vs
nedeniyle malların değeri enflasyonist etki ile hızla artacak. Yani enflasyon önümüzdeki aylarda yükselecek, enflasyon demek malı olanın malının değerlenmesi, fiyatının katlaması demektir. Yani zenginin iyice zenginleşmesi, fakirin iyice fakirleşmesi anlamına gelir. Bu enflasyon nedeniyle yakında banka mevduat ve kredi faiz oranları da artacak. Bu durumda iş adamları
devletten yıllık % 1,9 faiz oranıyla kredi çekmiş olacaklar. Şu şekilde oluyor: İleride af çıktığını düşünün ki tekrar muhakkak çıkacaktır, bu faizin % 90 ı silinirse, % 19- (%19-%90=% 1,9 yani devletten yıllık % 1,9 faiz oranıyla kredi çekmiş oluyor. Neye yatırım yaparsa yapsın buna vadeli mevduat dahil, her halükarda yıllık % 1,9 oranından daha fazla getirecektir. Bu bilinen bir şey yıllardır iş adamları uygular.

Hatta arkadaşlar yine yatırım tavsiyesi değildir. Sizler teknoloji firmalarıyla çalışan kişilersiniz. https://akportfoy.com.tr/tr/fund/AFT Akbank ın Teknoloji Yabancı hisse fonu var. Yıllık ortalama % 50 getirisi olmuş. Yani Google, apple, amazon, tesla, microsoft gibi şirketlere ortak oluyorsunuz. Hissesi değerlendikçe fonunuz değerleniyor, hatta bu firmalar her yıl kar dağıtımı yaparlar, kar dağıttıkça fonlarınız değerlenir. Zaten bu firmalarla iş yapıyorsunuz en azından bari ortak olun da ilerideki zararlarınızı bu firmalar karşılasın. Bu firmalara CV yollarsanız sizi belki kapıdan içeriye bile almazlar ama o firmaya ortak olursanız (sermayenin, paranın gücü) o firmadan ortak sıfatıyla hesap bile sorabilirsiniz :-) Dışarıdan biri bilgi isterse vermezler, ama ortak bilgi isterse sermaye piyasası mevzuatına göre size bilgi vermek zorundadırlar. Yani çalının kuşunu çalının taşıyla vurabilirsiniz. Tabi yatırım tavsiyesi olarak söylemiyorum. Yarın bir gün borsalar çöker o zaman paranız pul olabilir. Ama bir şekilde paranızı değerlendirebileceğiniz güzel imkanlar var.

Hatta kafayı biraz daha çalıştıran bir adsense ci 25 yaşında işe başlar, 35 yaşında trilyoner olarak (temettü/kar payı emeklisi) olarak çalışma hayatını bırakabilir, ömür boyu dünyayı gezebilirsiniz. Dediğim gibi hiç biri yatırım tavsiyesi değildir, sadece hayat tecrübesi. Gördüklerim, duyduklarım. O kadar.

Kenan Gümüş
S.M. Mali Müşavir
sn.kenangumus@gmail.com
Merhaba yanıtınız için teşekkür ederim,
Ben bu kazanci kazandigimda 19-20 yaslarindaydim o yaslarda insanlarin fotoğraf çekindiği arabalara bindim.
Yedim ictim har vurup harman savurmadim ama, gece kluplerine gitmedim alkole vermedim.
Ev aldim araba aldim, evler değerlendi ceza yesemde kardayim hala. Sizin soyleminize göre fakat durum şu ki canli taze nakit para yok birseyler satmam gerekiyor.
Veya kredi cekmeliyim odeme icin,

Sizin söyledikleriniz cash hazır kenarda parasi olanlar için yatırım tavsiyesi niteligindedir babam her zaman altin al diyor demesi kolay fakat para yoksa ve ödemelerin onu kesilmiyorsa yatirim nasil yapilsin )

Uzlasma sebebim aylik taksit taksit öderim düşüncesiydi..