Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam davalar da gelir vergisi veya kdv zaten düşmüyor davalar kesilen cezalar için açılıyor.
Peki bu durumda sizce, %20 kalan ceza icin mahkemeye gitmeye değer mi+
Hadi diyelim kdv dahil hesaplanmadigi icin 30k kazancimiz var %20 de ceza indirimi toplasan 50k kazancimiz olsa digelim...

Senin söylediğine gore dava açtık altinda almadik, davayida kaybettik 450k para cezasi zadem toplamda.
Faizleri hesaplamadin?
Bana usulsüzluk cezasi kesilmedi kaybetmem durumunda 80-90 binde ona yazicaklar.
50k indirim olucak diye, 230 bin + 90 bin totalde 330 bin indirimi kaybetmem demek.
+ Dava dosyasi icin savunma hazirlayacak sozde danismanlik ucretleri icinde 30.000 pesin verileceginden 360 bin zarar demek oluyor..

Akli olan zaten dava olayına girmez ödemek icin arabasi varsa arabasini yoksada kredi çekip taksitlendirmelidir.

Olasi matrah arttırımı olayinda zaten, kalan tutari odemeden matrah arttırımına sokabilir.

Her kafadan bir ses çıktı herkes farklı yönlendirdi muhasebeci ayri konuştu..
Herkes ceza çok diyor normal evet çok ama, ana para kdv ve gelir vergisi silinmiyor öyle birsey yok davalarda sadeceee usulsuzluk zirai cezalari silinebilir.

%18 kdv nin %1 olayına gelicek olursak, yurt disi ziyaretciler olabilir fakat para yurt dışındaki bankalardan turkiyedeki ing bankasina oradanda senn benim bankama geldiginden dolayi yurt ici bir çalışma söz konusu oluyor...

Mahkemede sadece kdv dahil olayi icin dava acilabilir, uzlasmada buda konuşuldu kismi uzlasma yapılabilir fakat kdv den silinen zirai cezalari tekrar yansırdi 32 bin tl icin onuda riske edemedim.
Tabii tercih size ait. Ancak ben yakında özellikle varlık barışı, karlılık oranı ve yurt dışı tıklamalar konusunda olumlu kararlar geleceğini düşünmekteyim. İyi araştırma yapıp acele etmeyin.