Burada sizin işinizi çözecek olan şey ajax. Sizin javascript ile yaptığınız kod sadece anlık o sayfada sildirecek. Sonuçta bildirim verisini, sayısını vs. veritabanında tutuyor. Ajax ile veritabanından sildirmeniz gerekiyor, ardından session verilerini güncellemeniz.
Ayrıca son dediğiniz şeye üzüldüm açıkcası. Eğer biri böyle düşünüyorsa zaten aptalca olan sizin sorularınız değil, aptalca olduğunu düşünendir.
hocam selamlar,
sorularınız ile ilgili hiçbir sorun yok, umarım kısa sürede kendinizi daha da geliştirirsiniz. asıl cevaba gelecek olursak, js ile bildirimleri sildiğiniz js function’ı içerisinden bir ajax requesti ile örneğin clear_notifications.php’ye istek atın. o sayfada da bildirimleri sıfıra (sessiondaki) çekin. bu sayede farklı bir sayfaya geçildiğinde sessiondan bildirim sayısı alındığında sıfır gelecek ve sayfa da yenilemenize gerek kalmayacak ajax requesti sayesinde. kolaylıklar gelsin
ajax isteği için örnek:
https://www.w3schools.com/jquery/jqu...x_get_post.asp
Bildirimlere tiklandiginda bir olusturdugun bir URL'e ajax istegi gönderebilirsin ile session'daki bilgileri silebilir/sifirlayabilirsin. r10'da ayni mantigi kullaniyor.
Hepinize teşekkürler hocalarım tekrar rahatsız ediyorum ama ajax ile ilgili pek fazla bilgim olmadığı için kullanırken sorun yaşadım. Bu şekilde kullanmam gerekmez mi?
$.ajax({
url: <?= base_url('/panel/notification')?>,
type: 'POST'
});