Tamam şöyle yapalım Python falan dedim ya onları unut. İlk olarak Youtube'a gir oradan yazılım bilimi kanalına gir ve HTML CSS öğrenmeye başla. Bu HTML tam olarak programlama dili olmasa da CSS web yazılım dilidir. önce bunları öğren. daha sonra aynı kanaldan Javascript öğren. En son da Bootstrap öğren. Hepsini bitirince, frontend yani Sitenin görünür yüzü var ya. onları tasarlamak için Tutoriallara bak. Bu senin hem temelini oluşturur, hem de Web programlama da en önemli başlangıcın olur. daha sonra eğer ki web programlama devam edicem dersen, PHP MYSQL de öğrene bilirsin. Ama, ben başka platformlara gidicem dersen, mobil için java, kotlin İOS için Objective C ya da Swift , Pc ve oyun için C# vs Yapay zeka için Python öğrenebilirsin. Ama sana kişisel tavsiyem şu, Javascript ile kendini geliştirirsen, Mobil, web, masaüstü yazılımları, yapay zeka(Python kadar kaliteli olmasa da) yapabilirsin. Ama şu da var, Programcı olmak için tek bir dil yeterli olmuyor. Mutlaka başka yazılım dillerini de öğrenmen gerekir.
Hocam şimdi youtobeden bahsettiğiniz şekilde izlerken benim pc de herhangi bir program vs olması gerekiyor mu? Yoksa sadece izleyecek miyim?
Cevabınız için teşekkür ederim