gorunmezm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maşallah herkes canla başla fahri vergi müfettişi kesilmiş .

Sokaktaki esnafın 100 kazanıp 1 beyan ettiğini bilmeyen yok ama buna rağmen cümle alemin gücü hayatının baharında “açlıktan ölmemek için” içerik elde eden genç adama “çökmeye” yetiyor.

Çökmek dedim çünkü ayda 1000 lira bile kazanılmamasına rağmen şirket açılmasını ve EN AZ 1200 sgk, 250 muhasebeci, 100 damga, 200 stopaj vergisi ödenmesini şart koşan bir sistemin bu yaptığına “ÇÖKMEK” denir. Kimse kusura bakmasın.

Ev hanımlarına yaptıkları yıllık 30 000 lira vergi muafiyetini buradaki gariban üniversitelilere de yapsınlar.
29 yaşından küçükseniz ve ilk defa şirket kuracaksanız her yıl için 75.000TL’ye kadar gelir vergisi muafiyeti(3 yıl boyunca) ve 1 yıl boyunca bağkur muafiyeti var. Aylık 100 lira sorma geç vergisi dışında stopaj, muhasebeci 500 falan masrafın olur. Şirket kuran adam da aylık 500 lira kazanamıyorsa kurmasın zaten şirket. Onun yerine iş yaptığı firmalar ile serbest meslek makbuzu ile işini çözsün.

Aslında asgari ücret belli aylık onun altında kar edenden hiç vergi almayacaksın, böylelikle teşvik etmiş olunur. Gelir zart zurt diye ayırmayıp tek vergi yapıcan onu da gelire göre oranlayacaksın çok kazanan çok versin az kazanan az versin. Bir de buna ek üretim yapana üreticiye vergiyi neredeyse sıfıra çekeceksin ki üretim artsın gibi gibi.