merhabalar ;- Bugün aklıma bir şekilde giren niche bir site fikri ile birlikte siteyi açmaya karar verdim.Site konusu kısıtlı bir konu ama güzel bir tbm si var .
- İlk olarak teknoclouds dan yıllık 47 tl değerinde olan web hosting paketini aldım.( Yanında istediğiniz domaini bedavaya alabiliyorsunuz.
- Daha sonra hafif , sade ve klasik ücretsiz bir wordpress blog teması seçtim. Zaten gireceğim maks makale sayısı 40 ı geçmez.
- Temanın pagespeed ve gtmetrix değerleri gayet iyi.
Bu arada adsense ile alakalı söylemek istediğim bir şey var. Şuan elimde olan teknoloji sitesine daha adsense alamadım ama eskiden genel haber sitem vardı. O zamanlar kolaylıkla almıştım.Şimdi de çok kolay alabileceğimi düşünüyorum.
Site domainini açıklamak istemiyorum ama şu şekilde.
8 HARFLİ ....bilgisi-bilgim-bilgileri şeklinde.
Tbm'den umudum yüksek.
Şimdilik bu kadar ilk olarak her hafta konuyu güncellemeye çalışıcam sonrada site geliştikçe toplu bir şekilde her ay güncellemeye çalışıcam.
Adsense aylık kazanç hedefim ise 400 tl fazla yukarısı şimdilik hedefim değil
13.12.2020 Site açıldıktan sonraki gün
Çeşitli eklentiler kuruldu . Bunlar ;
wp super cache litespeed e geçildi daha hızlı bir önbellek eklentisi olduğunu düşünüyorum - yoast seo ( diğer seo eklentilerine göre daha kullanışlı buluyorum)
amp (kurulup kaldırıldı 1 saat sonra nedeni ise sitenin zaten çok fazla hafif ve sade site olduğunu düşünüyorum amp ile daha sade gözükmesi siteyi 10-20 yıl geri götürüyor.) - contact form 7
google site kit (lazım oluyor) - ssl eklentisi
akisment anti spam ( daha tam ayarlanmadı)
eklentiler kurulması , kategorilerin oluşturulması , site görünüm ve footer düzenlemesi baya zamanımı aldı.
daha sonra 2 adet içerik girdim seo ışıkları yeşil.
site search console ve analitce de kayıt ettirildi.
twitter hesabı açıldı.
Gelgelelim
adsense e site hiti günlük 20 olmadan ve en az 2-3 hafta geçmeden
adsense e başvurmayı düşünmüyorum. Site çok yüksek düzeyde niche site nerdeyse bunun gibi bir site yok diyebilirim.
18.12.2020
Sitede kendim fazla bir değişiklik yapmadım. 1 adet yorum backlink buldum onu ekledim. 5 Günde 2 içerik girmişim 600 ve 800 kelimelik.
Site Google da indexlendi hoşumada gitti.
Şuan herhangi hit çekme bir yerde paylaşma dahi yapmıyorum. Siteyi kendi halinde bırakıyorum. Search olarak bir tıklama yok ama yorum backlinkden gelen tıklamalar var 2-3
Search console da 1 günde ortalama siteyi 9 kişi görüyormuş.
29.12.2020
site çok yavaş ilerliyor ama sıkıntı yok zaten konu az çerezlik bir site.
İlk önce şunları söylemek isterim . Site kit siteyi çok yavaşlatıyor 10 snlere kadar çıkmış haberim yok direkt sildim ve analitcs vs. kodları kendim header a ekledim.
akisment anti spam ı da sildim gerek yok şuanlık .
wp super cache den litespeede geçtim site tüy gibi oldu bence. Şuan 2 sn de açılıyor hostingi bile yıllık 50 tl ve domain hediyeli yani

son güncellememden sonra 2 içerik girmişim aklıma ne zaman gelirse girerim
Bİ şans adsense kodunu da ekledim site kiti kaldırırken kabul olacağını fazla sanmıyorum ama yinede koydum kodları.
28.01.2021
bundan 1 hafta önce adsense onay çekilişi kazandım. Arkadaş kendi hostunu domaine bağladı o şekilde adsense onayı almayı düşünüyorum. Bir sitem daha var adsense onaylı günlük getirili. Onda 250-300 hitle aldığım geliri bu sitede 30 hitle alırım o kadar iyi bir kategori.
Site ortalama 1 yılda oturur diye düşünüyorum.
Ne zaman güncelleme atarım bilmiyorum belki 1 hafta sonra atarım .
Herkese bol kazançlar