Merhaba, google'da yapılan güncelleme sonrası büyük oranda hayatımızdan çıkan eşikli hesaplar hakkında tecrübelerimi ve yaşadığım problemi anlatmak istedim, hala bu hesapları almak isteyen arkadaşların belki fikirleri değişebilir diye düşünüyorum.

Öncelikle belirtmek istiyorum benim amacım kimsenin işini baltalamak oluşmuş bir sektöre çamur atmak değil, sadece kişisel fikirlerimi paylaşmak ve bu hesapları alacak arkadaşları uyarmaktır. Uzun bir süredir forumda üyeyim hizmet satmak değil genelde hizmet satın almak için kullanıyorum yaklaşık 8 ay önce başlattığım bir projeme reklam hizmeti alarak bir arkadaşımında tavsiyesi ile popüler bir ek bakiyeli hesap satan ROZETLİ firma ile çalışmaya başladım ilk etapta adwords hakkında bilgim olmadığı için ek bakiyeli hesap nedir google borçlandırma nedir bilgim yoktu zaten adamda konuda yazmış böyle bir şey sorun olsa domain banlanıcak olsa rakiplerimi banlatırdım diye. Açık ve net olmam gerekirse domainim banlanmadığı sürece google'a borçmu takılmış, ek bakiye etik değilmidir konularıda çok umrumda değildi çünkü ben sektöre girdiğimde herkes bu yöntemi kullanıyor haliyle kendi bütçemle reklam çıkmak rekabet etmek zorlaşıyordu. Düşünsenize ben 400 tl bir günde reklama para ödüyorum diğer adam 500 tlye 2200TL reklam alıyor ve tbm nin anasını ağlatıyor paranın hepsi cepten çıkmayınca bonkör oluyor, üstüne birde reklam saldırıları olunca bizim reklam çöp oluyor. Kısacası sistem buna sizi sürüklüyor etik bulun veya bulmayın. Neyse ROZET bey den aldığım 3 reklam paketinin birinden yarım yamalak bir verim aldım ve sonrasında bu işi kendim çözmeye karar verdim, çünkü bir sektördeyseniz bağımlı olduğun alanları ne kadar kısar ve o konuda yetkinleşirseniz haliyle maliyetleriniz azalıyor. Eşikli hesap eğitimi satan bir arkadaştan bunun eğitimini aldım, neyse bunu öğrenene kadar reklamı kendi hesabımdan ücreti ödeyerek çıkmaya devam ettim. Sonuç olarak eşikli hesap açmayı öğrendim ama 7 hesap açıyodum 1si sağlam kalıyordu sonra artık o 1 taneside çalışmamaya başlıyordu, ee bu sürede reklam çıkmıyordum beklerken otomatikman yine zarar ediyordum vs derken bu eğitimin iadesini aldım ve reklamımı kendim çıkmaya devam ettim. 5 kazanacağınıza 3 kazanıyosunuz normal bütçeyle ancak eşiklide zaten verim alamadığınızdan bütçe orada sadece bir rakam olarak kalıyor ve ondan hiç birşey kazanamıyorsunuz bir gün yayında beş gün reklam yok kısacası hiç bir faydası olmadı.

Bir süre daha kendi bütçemle çıktıktan sonra bu eşikli hesapları kullanan sitelerle mücadele edemez duruma tekrar geldim ama şöyle bir durum var rekabet ettiğim web siteleri sürekli değişkenlik gösteriyor çünkü dün reklam çıkan bu gün şüpeliye üşüyor ama onun yerine başka birisi geliyor. Baktım olmayacak yakın zamanda forumda bir eğitim daha aldım baya iddialı bir arkadaştan, yine eşik üzerine tam öğrendik yapıcaz dedik bu sefer güncelleme geldi ve eşik olayı büyük oranda ortadan kalktı, çok az kişi kaldı bunu açabilen dedim elimi nereye atsam kuruyor bu eğitimde boşa gitti.

Ertesi gün yine kendi bütçemle reklam girmeye başladım, ilginç bir şekilde verimlilik nerden baksanız 4-5 katı, verdiğim paranın gerçekten kar etmeye başladım, bu uzun süreçte doğan maduriyetlerden dolayı kendi sektörüm için optimizasyon nasıl yapılır pozitif ve anahtar kelimeler nedir, hedef kitle nasıl oluşturulur deneye yanıla öğrenerek zaten bir birikim yapmışlığımıda içine koyarak reklam saldırılarınında önüne geçtim. Peki bu süreç bana ne öğretti? Bu hesaplar sektörde kimsenin iş yapamamasına sebep oluyor gereksiz tbm ler yükseliyor ve herkes bu hesaplara yöneliyor alabilen alıyor bilmeyen almıyor bilip alanlar zaten düzenli reklam çıkamıyor kısacası kazanan bu hesapları ve hizmeti satan oluyor. Kullandığım hiç bir eşikle hesaptan kendi parasını ödediğim hesaptaki verimi alamadım.

İnanın parasını ödediğiniz kendi reklam hesaplarınızda 1.000tl lik bir reklam harcaması sonrası şüpeli ödeme derdiniz yok düştünüzmü ilk itirazda 10 dk içinde açılıyor yardıma bile ihtiyacın yok, manuel inceleme gibi bir durum söz konusu olmuyor attığın reklam absürt ihlallik bir durum olmadıkça 10 dk içinde yayına giriyor. Eskiden 400TL günlük bütçece 288 tıklama alırken şimdi hesap güveniliği ve puanım artıkça 408 tıklama almaya başladım, tbm düştü, gösterim ve tıklama arttı. İkisinede para veriyorsunuz arkadaşlar, evet 2.200tl reklama 300 tl para vermek çok cazip reklam maliyetleriniz düşüyor gibi oluyor ama kar olmuyor, bakın şuan kaç kişi memnun? Hergün bir şikayet konusu, ya reklamım yayınlanmadı, ya reklamım yayınlandı verim alamadım, yada reklamım yayınlandı yarıda kesildi.

Az önce bir konu gördüm arkadaşımız yazmış şu fiyata reklamınızı yayına alırım şu fiyatlara şu kadar indirme şu fiyata yönetme, eşiksiz hesaplar diyede bildirmiş buradaki hizmetlerin bu olması gerekiyor inşallah satışlarıda güzel olur. Bir programı satın alıp çatır çatır parasını ödediğinizde aldığınız verimle ***** crackli aldığını verim nasıl aynı olmayacaksa, bu iştede verim almak beklenemez. Bu hesapları oluşturanlarda uzman değil, bu hesapları oluşturan arkadaşlar az önceki örneklendirmede bahsettiğim programı crackleme yeteneğine sahip arkadaşlar bir programı carckledi diye o programı biliyor anlamına gelmez. Ben 6 aydır yapıyorum bu reklam işini ve bilgili değilim öğreniyorum ama şu puana ve ödemeye bağlı verimi ben görüp söyleyebiliyosam bu işi yapan ve yetkin olan insanların eşikli hesaplara yönlendireceğini sanmıyorum.

Kısacası eşikli hesap pişmanlıktır kullanmayın