Selam!
Global E-Ticaret sektöründe yıllardır profesyonel olarak firma ve şahıslara danışmanlık veriyorum. 15-20 TL ye alıp 150-200 dolara satan Türk mağazalarına denk geldiyseniz ve satış rakamları dudak uçuklatıyor ise muhtemelen bizim desteklediğimiz mağazalardan birisine bakmışsınızdır. Kendim de pazar yerleri ve web siteleri üzerinden satış yapıyorum.
Herkesin aklında bu iş kolu ile alakalı sorular var. Soru cevap konularında da bir sürü mesajın görmezden gelindiği görülüyor. Aşağıdaki şartlara uyduğunuz taktirde sorularınızı ben cevaplayabilirim.
1. Aşırı detaya girmeyeceksiniz. Örneğin ne satmalıyım ya da bu üründe hangi etiketleri kullanmalıyım gibi. Bu bilgileri kişilik analizlerini güçlü bir şekilde yaparak sadece müşterilerime onların kaldırabileceği seviyede veriyorum.
2. Yeni başladıysanız birden işin uzmanı kesilip burada ahkam kesmeyeceksiniz.
3. Genel olarak temel sorular, çok merak ettiğiniz soruları seçin. Ard arda sorular sorarak (her gün yeni bir mesaj gibi) müşterilerimize sakladığımız bilgileri almaya çalışmayın.
4. Diğer soru soran arkadaşların sorularına müdahale etmeyin, saygı gösterin. Bunu nasıl bilmezsin bak kocaman yazmışlar gibi tepkilerinizi ayna karşısına kendi sorularınıza saklayın. İnsanların çoğu çekingen olduğu için bu işten vazgeçiyorlar. Kimsenin işine dur demeyelim istemeden.
5. Evet. ****** ürünler çok satıyor bu soruyu sormaktan vazgeçin artık.
6. Amazon ile ilgili sorular sormayın. Sadece müşterilerime yanıt veriyorum. Amazon çok büyük bir pazar doğal olarak bildiklerimi her zaman saklama gereği duyuyorum. Çok da fazla yanlış bilgi var internette mağazanızı risk edecek. O nedenle Amazon girmemek hepimizin yararına.
Hadi başlayalım!