miniko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seo bitmiştir diyen arkadaşlara bir taraftan hak veriyorum. Çok uzağa gitmeye gerek yok, birkaç yıl öncesine kadar ücretsiz olarak açılan blogsot siteler gayet iyi hitler kazanabiliyordu. Bu dönemde içerik üreten siteler kazanıyordu. Burada site demek yerine kişiler demek daha doğru olur. İnternette içerik üreten bilgi paylaşan kişiler gelir elde edebiliyordu.

Ancak şuan durum ne oldu. SSL almak gerekiyor, site hızı için, hosting yeterli olabilecek birçok kişi daha maliyetli serverlera geçiyor ve her geçen gün yeni bir siteden gelir elde etmek için yapılması gereken yatırım artıyor. Bir de bunlara ek olarak SEO sağladığını söyleyen backlink hizmeti veren kurumlar. Yani internette giriş yapmak artık daha maliyetli ve kesin birşey yok. Emek verip doğru ilerlense bile hüsran olabiliyor. Herkes ekmeğinin peşinde ve herkese yaptığı iş için saygı duyuyorum. Ancak burada bahsetmek istediğim şey daha derin.

Ülkemizin de içinde bulunduğu ekonomik durumu biraz göz önünde bulundurun. Fakir olan daha fakir oluyor. Orta direk yıkılıyor. Aynı şey Türkiye'deki internet siteleri için de gerçekleşiyor. Ben bunu diyorum.

Kaliteli içerik üretip ilerlemesi gereken siteler, geriliyor. Bundaki en büyük nedenlerden biri de aç gözlü olan BÜYÜK haber siteleri. Ve bu sitelere sürekli desteğini artıran Google.
Bir kaç yıl önce blogspot siteleri çok iyi hitler kazandırıyordu fakat, bir kaç yıl önce bu kadar rekabet yoktu. Günümüzde artık akıllı telefon olmayan, internet girmeyen hane yok. Türkiye'nin, Dünya'nın en kırsal alanlarına dahi internet yayılmış durumda. Ve bu çok büyük bir pasta. Bunu bilen büyük kuruluşlar da bu pastadan yiyebilmek adına, bir blogspot sitesinin sahibi hangi girişimde bulunuyorsa, bu girişimin binlerce katı güçte girişimi kendi sitesine uygulayarak ana ve yan anahtar kelimelerde bir şekilde ana sayfada söz sahibi olabiliyor. Ortada yapılmış olan büyük yatırımlar mevcut. Basit örnekle film izle kelimesinde dahi ilk sayfada büyük bir haber sitesi var.