Seo bitmiştir diyen arkadaşlara bir taraftan hak veriyorum. Çok uzağa gitmeye gerek yok, birkaç yıl öncesine kadar ücretsiz olarak açılan blogsot siteler gayet iyi hitler kazanabiliyordu. Bu dönemde içerik üreten siteler kazanıyordu. Burada site demek yerine kişiler demek daha doğru olur. İnternette içerik üreten bilgi paylaşan kişiler gelir elde edebiliyordu.
Ancak şuan durum ne oldu. SSL almak gerekiyor, site hızı için, hosting yeterli olabilecek birçok kişi daha maliyetli serverlera geçiyor ve her geçen gün yeni bir siteden gelir elde etmek için yapılması gereken yatırım artıyor. Bir de bunlara ek olarak SEO sağladığını söyleyen backlink hizmeti veren kurumlar. Yani internette giriş yapmak artık daha maliyetli ve kesin birşey yok. Emek verip doğru ilerlense bile hüsran olabiliyor. Herkes ekmeğinin peşinde ve herkese yaptığı iş için saygı duyuyorum. Ancak burada bahsetmek istediğim şey daha derin.
Ülkemizin de içinde bulunduğu ekonomik durumu biraz göz önünde bulundurun. Fakir olan daha fakir oluyor. Orta direk yıkılıyor. Aynı şey Türkiye'deki internet siteleri için de gerçekleşiyor. Ben bunu diyorum.
Kaliteli içerik üretip ilerlemesi gereken siteler, geriliyor. Bundaki en büyük nedenlerden biri de aç gözlü olan BÜYÜK haber siteleri. Ve bu sitelere sürekli desteğini artıran Google.
Bana göre artık seo dönemi bitmiştir. Adwords reklamı veren siteler normal aramalardada öne çıkıyor benim gözlemlediğim.
Google' ın artık backlink, özgün içerik, alexa gibi değerlere kesinlikle bakmadığını söyliyebilirim.
Çok uzun yazmak isterdim ancak özet geçeyim.
Ortalama 200 farklı site ile aşağıdaki tüm işlemleri yaparak denemeler yaptım ve sırf bunun için sunucu ve ekstra 200 Ip aldım ve yazılımlarını kendim kodladım.
İçerik kısmı;
Tamamen özgün, semantik makalelerden oluşan ve ortalama 12 saatte bir güncellenen.
Yazılım kısmı;
Pagespeed 95 / 95
Yapılandırılmış Veri
AMP
WC3 HTML Valid
Sef Linkler
Diğer İşlemler;
Sitelerin index sayıları 500 üzerine çıktıktan ve ortalama 1 ay süre geçtikten sonra haftada 2 kuvvet backlink alımı yaptım.
3. ayda hedeflediğim kelimelerde 1 gram yükseliş göremedim. Sonrasında siteleri paravan olarak kullanma kararı aldım.
Seo' ya siz inanıyor olabilirsiniz ama ben kesinlikle inanmıyorum.
Yazdığınız cümlelere endeksli olarak son dönem şahit olduğum izlenimlerle gereken ne ise onu yazdım. Bu kategori Google optimizasyon alanı olduğu için son dönemdeki izlenimlerimle yazılması gereken ne ise onu yazdım. Hangi konuya ne yazacağımı size soracak değilim. Rahatsız olduğunuz bir durum varsa report edebilirsiniz.