SocialPack adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Forum dışından değerli bir kardeşimin ricası üzerine konuyu açıyorum.

Kendisine ait bir çok internet sitesi var. Digitalocean, googlecloud gibi yerlerde bir çok yüksek donanımlı ve alanlı VDS leri olduğunu söylüyor.
Sorusu şu
Ben bu vdsleri tekrar nasıl kullanıcılara satabilirim ?
Örneğin 100GB ram 1 TB disk li bir VDS 'si var.
100 farklı müşteriye 1 gb ram 10 gb alan şeklinde nasıl pay edebilir. Bu işlem nasıl otomasyon haline getirilir. Bir yazılımı vs varmı?

Not: Kısacası reseller işi yapmak istiyor ancak otomasyon halinde. Yani kullanıcı siteye girecek paketi satın alacak kullanıcının panelinde otomatik olarak tanımlanacak.. Cpanel yada plesk gibi bir panel bilgisi de oto oluşacak vs.
İşi bilenler arkadaşın ne kast ettiğini anlamıştır zaten
Merhaba,

Kullanıcılara satmak için öncelikle vergi levhası gibi devlet prosedürlerini halletmeniz gerekiyor.
Sanal sunucu satışı ve kiralaması yapmak için Fiziksel Sunucu yani Dedicated sunucuya ihtiyacınız var. Bunları bölmek için sanallaştırma yazılımlarına ihtiyacınız var (VMWARE)

Sistem olarak WHMCS kullanılabilir autovm gibi otomasyonlar ve ek modüller mevcut.

İş hakkında bilginiz çok yok gibi gözüküyor. Bu alana adım atarak hem sizi tercih edecek kişiler, hem de kendiniz için kötü sonuçlar doğurabilirsiniz. (Veri kaybı - veri silinmesi)