Bahsettiğiniz üründen kullanmadım, hiç duymadım ve görmedim dahi ancak 2 çocuk annesi olarak edindiğim tecrübeden yola çıkarak büyük ihtimalle işe yaramayacağını söyleyebilirim. Bebekler bir şekilde ebeveynlerinin ya da bakım veren kişinin yanında, yakınında olduğunu hissetmek istiyorlar. Bir de sizler de farkında olmasanız da manuel bir şekilde sallarken, bebeğin beklentilerine uygun tempoda değişimler yapıyorsunuz. Otomatik bir şeyin o şekilde çalışabileceğine pek ihtimal vermiyorum.
İkinci olarak; paşa hamak diye bir markanın hamaklarını şiddetle tavsiye edebilirim. Benzer ürünler piyasada var ancak hiç biri bu kadar iyi değil. Yine manuel şekilde sallamanız lazım ancak yorucu değil, kolay ve tek kişiyken de sallayabilirsiniz. Bebeklere, çarşafta sallanma hissi yaratıyor. Vücudunu sardığı için de güven duygusu veriyor. İlaveten de tüm gece ya da tüm uyku boyunca sallanma ve sallanma durduğu anda uyanma durumunun önüne geçiyor zira gündüz uykularında mutlaka ebeveyn gözetiminde içinde uyumasına izin verebilirsiniz ancak gece uykusu için bebek derin uykuya geçene kadar sallamalı, sonra da beşiğine almalısınız aksi takdirde güvenlik sorunu oluşabilir.
Son olarak da; sallanarak uyuma işi çocuğundan çocuğuna farkediyor ama genelde abartılmadığı sürece sallanarak uyutmanın ilave pek çok faydası da var. Sallamaya alıştırmayın sonra çok pişman olursunuz diyenlere pek kulak asmayın. ( Yazım yukarıda yorum yapan arkadaşa ithafen değil elbette. Çocuk sallanmak konusunda ısrarcı değilse, zorla sallamaya alıştırmanın bir manası yok tabi ki ama sallanmadan uyumayı reddeden çocuklar için söylüyorum daha çok ) 5 yaşına gelip hala sallanmak isteyen çocuk sayısı yok denecek kadar az. Çocuğu ağlatarak uyutmak yerine, beyin sarsıntısı geçirtmeyecek şekilde güvenli dozda sallayarak ve mutlu uyutmanın pozitif etkileri olduğuna inanıyorum.