AlbaySIMSEK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende cyberpanel kullanıyordum bir, iki sorundan ötürü plesk geçmek zorunda kalmıştım. Şuanda çok pişmanım.
Dosyaları yedekleme uğraşları olmasa tekrar cyberpanel geçmeyi düşünüyorum açıkçası.
Cyberpanel gerçekten sunucuyu yormayan hafif bir panel. Litespeed (enterprise dahil) kullananlar için bence vazgeçilmez bir panel.

diji360 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sözcü Nginx kullanıyor. Eğer yapabiliyorsanız plesk panele geçin. Nginx için hazır modülleri var.
Hocam çok tesekkur ederim değerli cevabiniz icin açıkçası plesk panele ödeme yapmak yerine litespeed enterprise kullanmak daha mantıklı geliyor bana. Bu nedenle (en azindan şu aşamada) ücretli bir panel kullanmayi pek düsünmüyorum.

hozansahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi öncelikle nginx in Litespeed den daha hızlı olduğu aşikar ve daha iyidir.

Yönetim Paneli kurmanızda fayda var çünkü ngnix veya Litespeed veyahut apache hiçbiri görüldüğü gibi değildir arkasında yüzlerle ekstra configuration dosyaları içeriyor.

eğer ileri seviyede bunları bilmiyorsaniz gerçekten sizi uğraştıracaktir, paneller kolaylık amaçlı kullanılır zaten benim tavsiyem panel kullanmaniz yönünde, daha önce Fast panel kullanmadım onun hakkinda pek bişey söyleyemem ama vesta panel den tutun wisecp, cyberpanel, centospanel, plesk panel, cpanel aaPanel ve daha aklıma gelmeyenler var hepsinin arasından size açık kaynak ve özgür yazılım olan "aaPanel" i öneririm

Linux/ sunucu yönetim bilginiz ne düzeyde bilmiyorum ancak direkt ssh/ftp de kullanılabilirsiniz ftp de zor birşey yok zaten ancak ssh için linux yönetimi bilmemiz gerekir

Som olarak degindiginiz Litespeed ve ngnix konusunda da bence ikisini de bir süre kullanip öyle karar vermeniz sizin için daha sağlıklı olur.
Linux yönetiminde berbatım 😅 cevabınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. O zaman muhakkak bir panel kurmam gerekicek. aaPanel'e az önce göz attım ve sanırım tercihim bu yönde olacak. Güncellemelere bakılırsa iyi durumda olsa gerek ancak güvenlik anlamında bir yorumunuzu alabilir miyim?