Mart ayından beri kronik rahatsızlığımdan dolayı çalıştığım işyerinden ücretli izne çıkarıldım. Ekim ayında arayıp benimle çalışmak istemediklerini söylediler ve anlaşma yoluyla kendi isteğimle işten ayrılmamı istediler. Benzer durum yaşadığım için fikir olması açısından yazıyorum.
Çalıştığınız yerde 1 yılı doldurduğunuz için tazminat hakkınız var. İşten çıkarma yasağı devam ederse ve sizi yine de işten çıkarmak isterlerse sizinle anlaşma yoluna gitmek zorundalar. Bunu yapmadıkları sürece sizi sadece göreviniz olmayan yerde çalışmaya zorlayabilirler, mobbing uygulayabilirler yani. İnşallah bu durumu yaşamazsınız.
Ama sizinle anlaşma yoluna giderlerse kıdem tazminatınız + 6 aylık işsizlik maaşını isteme hakkınız var. Çünkü anlaşma yoluna gittiğinizde kendi isteğinizle işten ayrılmayı kabul etmiş oluyorsunuz ve bu durumda işsizlik maaşı hakkınızı kaybediyorsunuz. Ama anlaştığınız ücret hesabınıza yatmadan imzalamamanızı tavsiye ederim.
Benim çalıştığım işyeri de büyük bir firma olduğu için anlaşmayı arabulucu vasıtasıyla yaptık. Ortada yasal evrak olduğu için ücreti almadan imza attım. Anlaştığımız ücreti de anlaştığımız günde hesabıma yatırdılar. Sizde de buna benzer bir durum olursa -arabulucu veya avukat aracılığıyla anlaşma- ve anlaştığınız ücreti tahsil edemezseniz hukuki yoldan bu parayı tahsil edebilirsiniz.
Güzel açıklama ve örnek ama ellerinde borç alma gibi bir sebep var ve bu borç veren tarafından üstte şikayet ile aktarılmış bilmiyorum tam olarak bu borç alma konusu ilerde başka iş yerine girerken karşına çıkabilir eğer firma ile inatlaşır da çıkarılma sebebine bunu yazıp seni onlar çıkartırsa