Evet 8 yıllık bir bekleyişin ve ertele üstüne erteleme ardından nihayet CD Project Red Cyberpunk 2077'yi çıkardı. Şunu söyleyebilirim ki ben son derece memnunum oyundan. Henüz sadece birkaç saat göz atma şansım oldu ancak gerçekten yaşadığını hissettiğim bir açık dünya yapmayı başarmış adamlar. Onun dışında RPG ögeleri vs de çok güzel olmuş. İlk bir kaç saatte sadece 1-2 kez loading ekranı gördüm onlardan çok çok seri geçiyor zaten. Ancak her şey bu kadar süper değil tabi eksik tarafları da var.

Öncelikle hangi sınıfa ait olduğun gerçekten önemliymiş gibi hissettirmiyor.. İlk 10 - 15 dakikadan sonra ister sokak çocuğu ol ister şirketçi oyun aynı yere geliyor. Sanırım göçebe de biraz daha sonra aynı noktaya geliyorsun ama sonuçta ilk yarım saatte üç sınıfta aynı yere geliyor. Hikaye ilerledikçe bu arka plandaki sınıf meselesinin gerçekten bir önemi var mı göreceğiz ama sanki yok gibi. CD Project burayı biraz fazla abartmış sanırım Bunun dışında oynanışa gelirsek eğer;

Şahsen en gıcık olduğum şey araba sürüşü oldu. Yani tamam bir GTA olsun beklemiyordum ama bu kadar da rezil olacağını düşünmüyordum. Tam bir işkence.. Ha birkaç saatin ardından alınan diğer arabalarda yada karakter gelişimi ile düzelir mi bilemiyorum ama sürücülüğe dair bir yetenek ağacı var mı bakmadım açıkçası şuan aklıma geliyor Ayrıca arabayı dış kameradan görünce fare minicik bir hareket ile dağa taşa gidiyor oda çok sinir bozucu.

İkincisi PC'de oynadığım için aim asistanı kapattım ama o zaman da oyun bir FPS Shooter olarak ta çok başarılı gelmedi bana. Nişan almak haddiden fazla zor. Karakter yetenekleri geliştikçe düzelir mi bilmem. İnşallah düzelir.

Üçüncüsü kameralara girip düşmanları daha sonra nerede olduklarını görmek için işaretlediğinde npc karakterleri öyle fazla parlatmışlar ki düşman bir şeylerin arkasında mı yoksa karşında mı anlayamıyorsun haddinden fazla parlak işaretliyor. Ayrıca karanlık mekanlarda çoook karanlık çatışma varken bir şeyleri seçmek çok zorlaşıyor.

Bunlar sadece ilk birkaç saatteki görüşüm ama her şeye rağmen taş gibi oyun. Bir iki yama ile giderilemeyecek şeyler değil hiçbiri. Witcher 3'te çıktığında baya hatalıydı topladılar.

Sizin deneyimizin nasıl geçti neler düşünüyorsunuz oyun hakkında?