Arkadaşlar,
E-ticarete giriş yapmak istiyorsanız veya hali hazırdaki e-ticaret platformunuzu değiştirmek istiyorsanız 2017 yılından beri bir Shopify geliştiricisi olarak temel konularda ek bir ücret almadan Shopify tabanlı sitenizi kurmanıza destek oluyorum.
Hali hazırdaki e-ticaret platformlarında Toplam Sahip Olma Maliyeti ve Toplam İşletme Maliyeti göz önünde bulundurulursa Shopify açık ara birinci gelmektedir.
Referansımla bir mağaza oluşturmanız ve bir plan seçmeniz koşuluyla bir çok temel konuda destek sunuyor olacağım. Burada açık ve şeffaf bir şekilde belirtiyorum, iki seçenek mevcut, birinci seçenek
buradaki bağlantı ile ilk mağazanızı açmanız, ikinci seçenek benim size bir
development store açmam ve sahipliğini size aktarmam.
e-ticaret başlangıç aşaması sanıldığı kadar karmaşık olmayan; iyi bir planlama, özveri ve sabır sonucunda güzel gelir elde edebileceğiniz günümüzün en geçerli ticaret sistemidir.
1. adım: ne satmalıyım?
cevap çok basit, aklınıza gelecek her şeyi satabilirsiniz, fakat kendi markanız altında fason ürettirerek veya üretim imkanınız varsa doğrudan üretip satarsanız yüksek karlarla başarılı bir e-ticaret operasyonunuz olabilir.
not: fason üretimden kasıt kalitesiz ürün üretmek değil, kesinlikle ürünlerinizin kalitesini önemsemelisiniz, fason üretimden kastım, üretim bandı olan ve belirli ürünlerde uzmanlaşmış üreticilerin sizin markanız ve logonuz ile üretim yapmasıdır.
2. adım: marka adı, logo ve branding
markalaşın. özel ve güzel bir isim bulun, alan adlarını kayıt ettirin, sosyal medya hesaplarını aynı isimde açın ve mümkünse ilk fırsatta marka tescilini yaptırın. ardından markanız için güzel bir ikon, logo ve kurumsal kimlik tasarlatın bunun için
www.freelancer.com üzerinde yarışma açmanızı öneririm. 200 - 300 dolar ödül vererek çok kaliteli sonuçlar alabilirsiniz veya r10 üzerinden de çeşitli çözümler bulabilirsiniz.
not: türkiye patent ve marka kurumu portalı üzerinden e-devlet şifrenizle giriş yaparak marka başvurunuzu yapabilirsiniz, aracı firmalara para ödemeniz gerekmez, tabi markanızın başka markalarla çakışma potansiyeli varsa bir patent danışmanı ile çalışmanızda fayda var.
3. adım: fotoğraf ve görseller
ürünü sattıracak en önemli ayrıntıdır fotoğrafları, bu konuya mutlaka önem verin, bir markanın ürününü satıyorsanız ellerinde büyük olasılıkla life style ve ürün fotoğrafları profesyonel çekim olarak mevcuttur, böyle bir imkan yoksa google üzerinden bir araştırma ile ürün fotoğrafçısı bularak ürünlerinizin görsellerini çektirin.
4. adım: e-ticaret sitesi alt yapısı
bugüne kadar sayısız e-ticaret projesinde çalışmış biri olarak
shopify alt yapısını öneririm, toplam sahip olma maliyeti ve sundukları açısından yanına yaklaşacak bir platform yok. özellikle google alış-veriş ve diğer platformlarla kolay entegrasyonu ile başınızı ağrıtmadan e-ticaret sitenizi hayata geçirebilirsiniz.
5. adım: ödeme alt yapısı
sitenizi yaptıktan sonra
iyzico üzerinden ödeme almanızı tavsiye ederim, bir gün sürecek başvuru ve kayıt süreçlerinin ardından kısa sürede ödeme almaya başlayabilirsiniz. son statiklere göre türkiye'de e-ticaret ödemelerinin %40'ı havale - eft ile olduğundan, ödeme adımında bir kaç büyük bankadan iban paylaşmanızda faydalı olacaktır.
6. adım: ön muhasebe
paraşüt ile ön muhasebe işini halledebilirsiniz
shopify ile entegre ederek ürün satıldığı an e-arşiv ve/veya e-fatura ile otomatik olarak faturalandırma yapabilirsiniz. muhasebeciniz teknik ayrıntıları halledecektir.
7. adım: pazarlama
çok geniş bir alan, fakat ürününüze göre instagram, google alışveriş, n11, trendyol gibi pazar yerleri, google reklamları, e-bülten gönderimleri, youtube reklamları, sayısız seçenekler ve kombinasyonlarla pazarlama yapabilirsiniz. bu konuda online ücretsiz eğitimler alabilir, biri ile anlaşabilirsiniz.
Referansımla Mağaza Açın:
Shopify
Referansım Olmadan Mağaza Açın:
www.shopify.com Referansımla veya referansız fark etmez, tüm sorunlarınıza ve sorularınıza elimden gelen desteği vermeye çalışacağım. Hayırlı Forumlar