yazılım konusunda konuşacağım, kendi görüşüm. yazılım satmak, script satmak fiziksel ürün veya dijital lisansdan farklı bir şeydir. daha iyisini yapıyorsanız kendini gösterin, koyun referanslarınızı ortaya, x firması 100₺ ye script yazsın, y firması 1000₺ ye yazsın. y firması işinde gerçekten iyiyse kazanması için bir engel olabilir mi? kendi emeğine biçtiği fiyat herkesin farklıdır. burada satılan diyelim ki tornavida olsun, geliş fiyatı 2₺ ise minimum 3₺ ye satılsın desen, tamam fakat emeğe genel bir fiyat aralığı vermek mantıklı değil bence. 100 lira altlimit deseniz. internetten bulduğu scripti düzenleyip müşteriye sunacak birisi de olabilir satan kişi, belki yaptığı iş 10 liralık bile emek gerektirmemiştir. koyacağı min ücret 100₺ belki satan 10 liralık iş olduğunu da biliyor, bu halde adamın 100 lira etmeyeceğini düşündüğü script min 100₺ olursa

ha bide yaptığı işe göre çok fahiş fiyatlar sunanlar var, sigara parasına çalışıyor dedikleriniz belki onlardandaha çok emek harcıyordur, bir çok hizmet olduğu için herkes çok müşteri bulamıyor, tek mağdur siz değilsiniz. satılan şeyler aynı değil, işler aynı değil. elma ile armutu karşılaştıramazsınız. bir de ürünün fiyatının yüksek olmasının satışı arttırmada kendi başına bir etkisi olmayacaktır. eğer siz ürününüzü pazarlayamazsanız. ben kanva pro satıyordum, ücretsiz sağlanan bir ürün, forumda onun gibi toncası var, ben 10₺ ye satarken 3₺ ye satan vardı, ama bir şey diyemem aza satıyor diye,
@kaannevk; hocamın dediği sponsorlu konu olayı da çok doğru. X konusunu en üste çıkarıyor çoğul kullanıcıyı konusuna çekebiliyor. bu imkana sahip olmayanlar tek tük müşteri çekebiliyor özetle.