OrhanCekic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar R10. Bootstrap 5.0.0 Alpha3 sürümü çıktı ve bizde scriptlerimizde kullanmaya scss düzenlemeleri yapmaya başladık.
  • Jquery bağımlılığı tamamen kalkmış. Jquery olmamasına rağmen genel dosya boyutunda bir fazla değişiklik olmamış. Herşeyi ECS6 ile halledebilmişler.
  • Internet Explorer desteği kalkmış
  • Görünüm boşluklandırmalar ve renklerde değişiklikler var.
  • Bootstrap Düzenleme üzerine Customization sayfasında daha detaylı değişiklikler var.
  • Renk paletlerinde yenilikler var. Mesela önceden sadece $blue varken şuan $blue100-900 arası renk ağırlıkları da var.
  • Renk Seçici gelmiş! Bence süper özellik. Çünkü artık kötü olmasına rağmen kullandığımız renk seçicilere bağımlılığımız kalmadı. Bootstrap'in artık kendi renk seçicisi var ki bence çok şık olmuş.
  • Form controller değişmiş dökümantasyon detaylandırılmış.
  • Chechkbox'lar radio buttonlar değişmiş. Yenileri daha şık olmuş.
  • Switch buttonlar gelmiş. Artık switchboxlar için codepen'i kurdalamamıza gerek yok!
  • Range inputlar değişmiş detaylanmış yenileri eklenmiş.
  • Floating labellar eklenmiş. Çok aradığım bir özellikti çok işime yarayacak. Tüm inputlar artık daha şık olacak.
  • Grid sistemde xl'ın üstüne xxl eklenmiş. 2k 4k gibi çözünürlüklerin yaygınlaşmasıyla gerek olabilecek bir özellik.
  • Bootstrap İkonlar yenilenmiş.
Daha birçok yenilik olduğunu tahmin ediyorum. Şimdilik bunun dışında bir değişiklik göremedim. Buradan sizde artık Bootstrap 5 ile çalışmaya başlayabilirsiniz.
REnk seçiciyi nasıl kullanıyoruz tam olarak neye yarıyor anlamadım