Merhabalar,Çoğu kişiden özel mesaj almaktayım, her mesaja cevap veremediğim için konu açarak benim başıma ne geldi, ve sonucu nasıl oldu bilgi vermek istedim.Arkadaşlar öncelikle mahkeme yoluna gidebilirsiniz, bu yol sizin için açık. Fakat mahkeme nasıl sonuçlanır bilemiyorum, benim danıştığı kişiler %90 hak sahibinin kazanacağı yönündeydi ve ben uğraşmak istemedim. Ayrıca mahkemeyi kaybettiğinizde ekstra masraflarda çıkabiliyor, göze alamadım.Öncelikle, karakola gittim ve ifade verdim. İfademi alan polis memuru, çok fazla kişinin ifadesini aldıklarını ve bu konudan kendilerininde şikayetçi olduğunu söylediler. Resmen gelir kapısı olarak kullanılmaya başlanmış. Polis memurundan avukatın telefon numarasını aldım ve ardından aradım, müsait olduklarında bana döneceklerini söylediler ve telefon kapandı.Bir saat sonra bir bayan avukat beni aradı, dosya numarasını ve sitenin ismini istedi. Ardından sadece üç tane karikatür içinden bir tanesinin onlara ait olduğunu ve bunun bedelinin 14K olduğunu söyledi. Kesinlikle yükselmeden ve kibar bir şekilde konuşmanızı iletin, durumunuzun olmadığını, kesinlikle gelir etmediğinizi hatta para kaybettiğinizi belirtin. Erdil Yaşaroğlu'nun aşağıdaki twitinden bahsedin, olabildiğince ağlayın, utanmayın arkadaşlar. Çünkü bu parayı her türlü alacaklar, ben yemedim sen ye diyeniniz varsa, atarınızı yapın ve ödeyin.Ben 3 yada 4 telefon görüşmesi sonucu 14K olan isteklerini 5K'ya indirebildim, ben 2K teklif ettim ama kabul etmediler. Birde ne kadar doğru bilmiyorum ama, siz teklif ediyorsunuz telefon kapanıyor müvekillerinine tekliften bahsediyorlar ve müvekil kabul ederse teklifiniz değerlendiriliyor.Bir çok kişinin maddi yönden sıkıntısı olduğuna ben gerçekten inanıyorum, o yüzden gerçekleri anlatmanız bile fiyat konusunda size yardımcı olacaktır.İyi günler.
Arkadaşlar merhaba, biz karikatürcüler internette paylaşılan her karikatürümüze dava açıyoruz diye yanlış bilgiler dolaşıyor.
Sosyal medyadan sevdiğiniz karikatürlerimizi paylaşabilirsiniz. Bu bizi mutlu eder.
— Erdil Yasaroglu (@erdilyasaroglu)
September 22, 2020