Çalıştığım dönem de dahi asgari ücretten fazla alıp karta yatırmama rağmen kredi puanın yok diye ne kredi kartı ne de kredi verdiler. 1000 TL limitli bile alamadım. Pandemi de Ziraat'ten 3000 TL deneme amaçlı başvurduğum kredi çıkınca kredi puanım 1280 oldu 2 ayda. Fakat kredi kartı alamam yine diyerek Albaraka'dan blokeli kredi kartı başvurusu yaptım. Diğer bankalarda da var ama orada 1000 TL yatırıp 700-800 TL limiti veriyorlar en fazla. Ama Albaraka yatırdığınız tutar kadar limit veriyor. 1 hafta içerisinde de kartım geldi. Şu anda kullanmaya başladım. İlerleyen aylar da eğer ödeme konusunda sıkıntı çıkarmazsam limit yükselecek. Albaraka da diğerleri gibi faiz olmadığı için asgari tutar değil ekstre borcunu ödüyorsunuz o kötü. Ama bu sayede hiç mi değilse daha fazla açılmış olmuyorsunuz. Yoksa öteki kartlar da nasılsa asgarisini öderim diye güvenip bol keseden harcanıyor.
Bir de dikkat ediyorum. Kartı aldıktan sonra korkudan harcamalarımı kısmaya başladım. Ya ödeyemezsem diye. Şimdi bir kumbara alıp ne kadar harcama yapıyorsam onu kumbaraya atacağım. Yok sayacağım.
Sizin de kredi puanınız düşükse yada hiç yoksa bu yöntemle hem kredi kartı sahibi olabilir hem de kredi puanınızı yükseltirsiniz.