adamına bağlı benim bir arkadaşım vardı vana fabrikasında işçiydi akşama kadar canı çıkıyordu. Birgün buna senin kafan bilgisayar işlerine basıyor tasarım programlarını vs öğren kursa git kendini geliştir kalıp falan çizer en azından işi pisliğinden kurtulursun dedim. Çocuk çok istekliydi zaten o gazla 4 bin liraya bir kursa yazıldı 2 yıl sonra kendini geliştirdi hayvanlar için protez yapan bir yere girmeyi başardı maaşı 3 katına çıktı. Ordada yeter diyip kalmadı kendini geliştirdi farklı bir şirkete girdi orada da 8-9 bine yakın maaş aldı. O fabrikada mühendisler kadar iş yapıyor bir ürün ortaya çıkarıyordu hatta mühendislerden de fazla veriyordu patronu o da kazandığı paranın büyük kısmını yine kendini geliştirmek için harcadı yabancı dilini ilerletti en son orada çalışırken büyük işler aldıkları müşteri çocuğu çağırıp gel ben sana bir fabrika açayım bana aydan aya faizsiz öde sadece bana çalış ben senin çizimlerini yaptığın işi başarılı buluyorum dedi.
Sonuç olarak o arkadaşı bu yılın başında gördüğümde 600 bin euro değerinde makinelerin borcunu bitirmiş 350 bin euroluk makine siparişi vermiş olduğunu öğrendim. Aydan aya borcunu öderken de her ay 30-40 bin lira kenara koymayı başarmış 4 tane mühendis 5-6 tane de tekniker işe almış normal işçileri sormadım bile... şimdi sözün özüne gelirsek bu çocuk 2 yıl bile ödemeden kendini geliştirip ayda 300-400 bin lira çizimle kazanıyor ve lise mezunu diğeri de kendini geliştirmemiş bir teknik ressam ben teknik ressama asgari ücreti verir senin kendini geliştirmemenin cezası da budur derim.
.........
.........
....
...
.....