murat55girgin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Temel unsurları ,
Gizlilik
Bütünlük
Erişilebilirlik
Kimlik kanıtlama
İnkar edememe

Gizlilik (Confidentiality):
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistem Standardındaki terimlerin açıklandığı ISO/IEC 27000 BGYS sözlüğünde “Gizlilik” ; “Bilginin yetkisiz kişiler, varlıklar veya prosesler için elverişli yapılmaması ya da açıklanmaması özelliği” olarak tanımlanmıştır.
Bütünlük (Integrity):
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistem Standardının en önemli şartlarından biri bilginin bütünlüğünün korunmasıdır. ISO/IEC 27000 BGYS sözlük standardında “bütünlük”, “Varlıkların doğruluğunu ve tamlığını koruma özelliği” olarak tanımlanır.
Erişilebilirlik (Availability):
ISO/IEC 27000 BGYS sözlük standardında “erişilebilirlik”, “Yetkili bir tüzel kişilik tarafından talep edildiğinde erişilebilir ve kullanılabilir olma özelliği” olarak tanımlanır.
Kimlik Tespiti (Authentication):
ISO/IEC 27000 BGYS sözlük standardında “kimlik tespiti”, “Bir tüzel kişiliğin, iddia edilen karakteristiğinin doğru olduğuna dair güvencenin temini” olarak tanımlanır.
İnkar Edememe (Non-Repudiation):
ISO/IEC 27000 BGYS sözlük standardında “inkar edememe”, “Olayın veya faaliyetin olup olmadığının hakkındaki anlaşmazlıkları ve olay çerisindeki kaynakları çözmek amacıyla, iddia edilen olayın veya faaliyetin oluşumunun ve kaynağının ispat edilebilirliği” olarak tanımlanır.
LondonBlue adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gizlilik
Bütünlük
Erişilebilirlik
Kimlik kanıtlama
İnkar edememe

Zaman az kalmış ama en azından bunlardan puan alırsın.
Azok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben anlamam belki yardımcı olur göz atın bence bu linke

Hepinize çok teşekkür ederim