furkanture adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,
Turkcell superbox kullanıyorum çok memnunum fakat bulunduğum bölgede 4.5 g çekim gücü ciddi anlamda az o yüzden 3-4 mbit internet zor alıyorum.Modemin çekim gücünü arttırmak için ek bir cihaz veya farklı bir aparat öneriniz var mıdır acaba? 4.5 çekim gücünü nasıl arttırabilirim
S.a Bende turkcell superbox kullanıyorum 10mbs , eski huawei modemler kalkmış radyasyon oranı çok fazla olduğu için ayrıca bu modemlere dış anten takılıp güçlendirme yapılabiliyor. Bu modemler satılıyor yaklaşık 1000 tl civarı birde anten alıyorsunuz 300 tl den başlıyor. çekmeyen yerlerde 2 katı güç artıyor.
Lakin turkcell şimdi zte modem veriyor , mf286r modelli , bu modemler sinyal güçleri biraz daha düşük ve atılan yazılımlar tamamen turkcell bazı kontrollü şekilde o yüzden bu modemde arka tarafında olan dış anten bağlantısı mevcut ama hiç bir işe yaramıyor. Çünkü yazılım olarak otomatik bağlanmış ama güçlendirme yapmıyor. Yani anlayacağınız dış anten bağlasanızda hiç bir çözüm olmuyor.
Ayrıca bu modem de wifi çekim gücü çok düşük bu yüzden modemi en iyi çeken yere koysanız bile modeme wifi bağlantınız 10m üzerindeyse yine dowland ve upload sorunlarınız olacaktır. Bir diğer konu ise çekim gücü stabil değil sürekli değişken gündüzleri çok iyi ama akşamları düşme olur. Baz istasyonuna bağlı ne kadar turkcell varsa o kadar kayıp oluyor.
Müşteri hizmetlerinde bağlandığınızda yaptıkları sadece sizin modeme sinyalı artırıyor. Max 1 2 saat sürer sonra tekrar sinyal eski haline gelir. Modem ilk bağlantısı yaparken verdiğiniz adresi baz alarak otomatik en yakın istasyonu atıyor sistem bu yüzden buna dikkat edin.
Benim kendimce çözümler şu şekilde , modemi normalde en yakın baz istasyonuna göre ayarlıyorum. wifi çekimi için modem ayarından en yüksekte birde modeme en yakın yerde kullanıyorum. Modemden ne kadar uzaklaşırsam o kadar kayıp olmakta.
Extra olarak şunlarıda gözlemledim. Modemin wifi güçlendirmek için anten taktım ama bağlantıları tam ayarlayamadım modemin içine girdim wifi anten bağlantı yerleri var 2.4 ve 5 ghz için , şimdi sinyali daha güçlü hale getirmek için 4g , 3 g iç antenlerini dışa bağlantı yapıcam bakalım ne kadar farkedicek.
Birde bu modem de dış anten bağlamak için yazılımı değişmek lazım ama bulamadım bi türlü yazılımı yapılırsa ne kötü sonuçlar doğar bilmıyorum. Bunun yerine zte modem alıp onda denemek lazım aslında.

bu turkcelin verdiği kuru zte modem
Bu asıl orjinal olan anten takılabilir zte modem

Buda zte modem dış anten kablolu bağlantı için

Kısacası , şuan benim elimde 4g lte dış anten var 200 tl ye almıştım. 88 db ama şuan bir işe yaramıyor.

Zte modem için yapılacaklar bence 1. wifi sini güçlendirme 2.sinyalini güçlendirme ,
wifi güçlendirme için iç kısımdan dışarıya kablo çekip wifi anteni bağlamak
4g sinyalini güçlendirme içinde yine içeriden sinyal antenlenlerini dışa bir şekilde aktarmak. çünkü modemin arkasındaki dış anten uçları bir işlem görmuyor , modem arayüzünde ayar kısmı yok her ne kadar müşteri hizmetleri takılabilir otomatik dış anteni algılıyor desede ben bu modemleri turkcele satan kişi ile görüştüm. Öyle birşey yok diyor yazılım atıldığı için dış anten kısmı çalışmıyor.
O yüzden içeriden müdahele etmek gerekiyor!
Ben biraz daha kurcalayayım . Elektronik ve elektrik meslek icabı olduğu için mecbur kaldım.