kaysersoze adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar. Yaklaşık 15-20 gün önce açmış olduğum web sitesinde devamlı olarak "Site haritası okunamadı" hatası alıyorum. Manuel yolla Google'a ping gönderdiğim zaman okunuyor 2-3 gün başarılı diyor, ancak birkaç gün sonra "Getirilemedi" hatası alıyorum. Dolayısıyla düzenli olarak index alamıyorum, yarım yamalak taranıyor 2 gün sonra okunamıyor harita. İlk defa bu sorunu bu kadar uzun soluklu yaşıyorum ve çözemedim, nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz artık gına geldi diyebilirim

Notlar:
  • Sitemap Yoast'ın kurmuş olduğu sitemap, devre dışı bırakıp diğer sitemap alternatifleri denedim sonuç aynı.
  • Site ilk 3-5 gün noindexliydi, sorunu buraya bağlıyodum ancak noindex'i kaldırdıktan 15-20 gün geçti. Ayrıca robots.txt testinde sorun görünmüyor.
  • .htacess dosyasında sorun olabilir diyerek default ayarına getirdim, 1-2 gün başarılı oldu 3.gün tekrar aynı hata.
  • 23 URL bir şekilde taranmış görünüyor ancak yeni eklediğimi url olarak görmüyor. GGG yaptığım zaman da "Canlı test sırasında URL'de dizine ekleme sorunları algılandı" hatası alıyorum. Yukarıda bahsettiğim, geçici olarak 1-2 gün sitemap başarılı olduğu dönemlerde ggg yapınca sorunsuz ekliyordu. Her seferinde en başa götürüyor beni.
Soruna dair detaylar:Genel HTTP hatası
Site Haritanıza erişmeye çalışırken bir hatayla karşılaştık. Lütfen Site Haritanızın yönergelerimize uygun olduğunu ve belirttiğiniz konumdan erişilebildiğini doğrulayıp Site Haritanızı yeniden gönderin.
pm atıldı