mybluedream adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel bir yorum yapmışınız hocam ağzınıza sağlık. Siz bu yorumu yaptıktan sonra bazı ihtimalleri düşünmeye başladım. Acaba sırf hızlı index alsın diye newse kayıt ettiğimiz siteler olumsuz mu etkilendi? Newse kayıtlı olup news ile alakası olmayan sitelerim daha da düşmeye başladı. Ahrefs kıpkırmızı ve sürekli anahtar kelime kaybı var. Diğerleri ise yükselişte.
Şuan için rutin yaptığımız dışında bir şey yapmak gerekmiyor. Elden bir şey gelmiyor. Biraz rakipleri, biraz diğer siteleri izleyip bu hafta sonu veya önümüzdeki hafta sonuna kadar ufak tefek çıkışlar ve yok oluşları net bir şekilde göreceğimizi düşünüyorum.
News listesinde sadece büyükler kalacak ise, google böyle olsun diyor ise yazık binlerce yerel ve sektörel siteye. Büyük bir adaletsiz durum söz konusu. Özellikle bu pandemi sürecinde sadece adsense gelirli siteleri düşündüğümüzde, insanlar gece yastığa başını koyarken ne kadar boş işlerle uğraşıyorum psikolojisine düşmemesi imkansız.
Umuyorum ki (aşırı spam yapanlar için ummuyorum) google ne yaptığını biliyor ve yıllardır emek harcanan yerel, sektörel siteleri rezil ve kepaze durumdaki büyük haber sitelerinin önüne geçirmeyi planlıyordur.

Şimdilik sabırla bekleyip göreceğiz.